Wednesday, November 11, 2009

Πως να συνδυάσετε την πνευματικότητα με την εργασία



Οι πέντε βασικές ανθρώπινες αρχές που συναντούμε σε όλες τις θρησκείες είναι η αλήθεια, η ορθότητα ,η δικαιοσύνη, η αγάπη και η μη-βία.

Τι σημαίνει όμως ορθότητα;

Σημαίνει να ενεργείς σύμφωνα με τον Θεϊκό Νόμο, τις ηθικές αξίες και την ενότητα όλης της Ζωής.

Η ορθότητα από την πνευματική βάση είναι να ενεργείς σύμφωνα με την Θεϊκή Φύση και ζει μέσα στον ίδιο μας τον εαυτό, αλλά υπάρχει παντού σε ολόκληρη την δημιουργία.

Πνευματικότητα είναι η εναρμόνιση με το Συμπαντικό Πνεύμα .

Όταν εναρμονίζεσαι με το Συμπαντικό Πνεύμα δεν λειτουργείς από τον χώρο του Εγώ. Λειτουργείς από έναν χώρο, που είναι για το καλό ή όφελος του συνόλου.

Δυστυχώς αυτή η αρχή στην σημερινή μας πραγματικότητα έχει καταστρατηγηθεί κατά κόρον, γιατί το Εγώ είναι αρκετά δυνατό και πάντα εμφανίζεται μπροστά μας σε κάθε στιγμή, σε κάθε μας ενέργεια, σε κάθε πράξη.

Κατά συνέπεια ο άνθρωπος σήμερα πρέπει να επενδύει πολύ χρόνο, αλλά και να υποβάλλει μεγάλη ψυχική ενέργεια, για να ξεπεράσει τις αρνητικές επιδράσεις του Εγώ.

Ποιος είναι όμως εκείνος που θα αναπτύξει τόσο πολύ την Θέληση του ώστε να προχωρήσει στο σημείο εκείνο που ονομάζεται « ορθότητα», δηλαδή να ανεβάσει τον εαυτό του σε τέτοιο σημείο, ώστε να λειτουργεί πέρα από εγωιστικές ή εγωκεντρικές βάσεις ;

Οι άνθρωποι που λειτουργούν εγωιστικά έχουν τις εξής αξίες ή ποιότητες την ζωή τους:

~Μη ευλύγιστες ή άκαμπτες ιδέες για το τι είναι σωστό ή λάθος.

~Σκληρή κρίση σχετικά με ότι πιστεύουν λάθος.

~Αναζητούν θέσεις εργασίας που τους δίνουν το προνόμιο να επιβάλλουν την άποψη τους.

Στον αντίποδα, πόσοι από εσάς έχετε δει ανθρώπους να φτιάχνουν καριέρες που ταιριάζουν απόλυτα με τον εσωτερικό σκοπό της ζωής τους και τα φυσικά ταλέντα τους;

Ή και εκείνους που ενώ είχαν πολύ ισχυρές αξίες και πρότυπα οι συμπεριφορές τους ενέπνεαν και δημιουργούσαν αρμονία γύρω τους?


Προσωπικά έχω κάποια πρότυπα κατά νου. Πιθανόν αν το σκεφτείτε έχετε και εσείς!!


Όσοι λοιπόν εργάζονται με ορθότητα στην εργασία τους, τότε ευθυγραμμίζονται με τα εξής:

Με την ουσιώδη Θεϊκή Φύση τους,τον πνευματικό σκοπό και αξίες, τα φυσικά ταλέντα τους και καθήκοντα, τους Συμπαντικούς Νόμους και κάθε τι που εργάζεται σε αρμονία.

Άρα η ορθότητα είναι μια σαφής πνευματική ποιότητα, καθήκον που κάθε άνθρωπος κατέχει.
Περιέχει τόσο το να ακολουθείς την αίσθηση για το «σωστό μονοπάτι» στην καριέρα σου, αλλά και το να εκφράζεις την «σωστή σύνδεση» με όσα λες και πράττεις.

Βλέπουμε ότι το πρέπον συνδέεται με τις υπόλοιπες αξίες στην ζωή μας, και αυτή η διασύνδεση μπορεί να φέρει αρκετά καλά στις ανθρώπινες αξίες στον εαυτό μας.

Όταν ενεργείς ηθικά γνωρίζοντας τον σκοπό σου και τις αξίες σου, τότε βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερο εαυτό σου γεμάτο αλήθεια, ειρήνη, αγάπη και μη-βία.

Η αληθινή ερώτηση που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας από εδώ και στο εξής είναι :

Πως μπορώ να συνδεθώ με το Συμπαντικό Πνεύμα και πως θα μπορέσω να εναρμονιστώ με τον αληθινό σκοπό στην ζωή μου ;



Copyright Κατερίνα Κωστάκη


Tuesday, November 10, 2009

Το ΜΕΝΤΩΡ-ing στην Ελλάδα και η σημασία του

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΤΟΡΑΣ


Οι πρώτες αναφορές σε άτομα που διαδραμάτισαν τον ρόλο του μέντορα, τοποθετούνται στην ανάληψη της φροντίδας του Τηλέμαχου από τον Μέντορα, ο οποίος αντικατέστησε τον Οδυσσέα στον ρόλο του συμβούλου και φίλου για το χρονικό διάστημα που θα απουσίαζε.

Στην σύγχρονη εποχή το mentoring εμφανίζεται με μια νέα μορφή περισσότερο εξελιγμένη, αλλά κατά βάθος διατηρεί τα στοιχεία εκείνα, που το καθιστούν ωφέλιμο και απαραίτητο για την εξέλιξη και ανάπτυξη δυο ατόμων. Ουσιαστικά, το mentoring αποτελεί μια θετική και ωφέλιμη εμπειρία τόσο για τον μέντορα όσο και για τον καθοδηγούμενο.

Σύμφωνα με τον Levinson, ο μέντορας αποτελεί τον καθοδηγητή, το πρότυπο, το σύμβολο που οδηγεί και διευκολύνει τους στόχους του καθοδηγούμενου που ονομάζονται «Όνειρα».

Είναι γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια, συντελούνται ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της αγοράς και σημειώνονται αλλαγές που επηρεάζουν τον χώρο των επιχειρήσεων.

Οι επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμοστούν σε ένα εξελισσόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον και κατά συνέπεια τα στελέχη των επιχειρήσεων, κυρίως εκείνα που βρίσκονται ή επιθυμούν να βρεθούν σε υψηλές θέσεις οφείλουν να δείχνουν την ανάλογη προσαρμοστικότητα, ώστε να μπορούν να δηλώνουν ενεργή και αποτελεσματική συμμετοχή στο παραγωγικό γίγνεσθαι. Οι αλλαγές στο εσωτερικό των επιχειρήσεων σχετίζονται με την προσαρμογή στις αλλαγές του εξωτερικού περιβάλλοντος και συνδυάζονται με τις ίσες ευκαιρίες στις γυναίκες εργαζόμενες των επιχειρήσεων οι οποίες συμμετέχουν ενεργά στις αλλαγές.

Οι «Ίσες Ευκαιρίες» δεν αποτελούν από μόνες τους το μόνο μέσο για την αξιοποίηση των ταλέντων και των ικανοτήτων των στελεχών που στοχεύουν υψηλά, αλλά είναι απαραίτητη μια ανώτερη προσέγγιση της στρατηγικής που πρέπει να ακολουθηθεί από την εκάστοτε επιχείρηση και η εφαρμογή πολιτικής προσωπικού που να διαχειρίζεται την διαφορετικότητα των φύλων, τις απαιτήσεις της οικογένειας και την αξιοποίηση προσωπικού.

Με λίγα λόγια, η διαχείριση της αλλαγής μιας επιχείρησης σημαίνει την διαχείριση της μετάβασης από μια επιχειρησιακή κουλτούρα κέρδους σε μια επιχειρησιακή κουλτούρα βιωσιμότητας μέσω ποιότητας.

Μια κουλτούρα ποιότητας στις επιχειρήσεις σημαίνει ποιοτική ανάπτυξη και αναβάθμιση των ανθρωπίνων πόρων, ώστε να μπορούν να παράγουν αποτελεσματική διοίκηση στην νέα εποχή.

Η αλλαγή κουλτούρας που απαιτείται πρέπει να αφήνει περιθώρια δράσης στις ατομικές ικανότητες και ταλέντα και όχι μόνο για τον ανδρικό πληθυσμό. Κάθε επιχείρηση πρέπει με λίγα λόγια να δίνει μεγάλη σημασία σε δυο σημεία: στο mentoring και στην δίκαιη μεταχείριση.

Φυσικά όταν αναφερόμαστε στον όρο «ίση μεταχείριση» εννοούμε την εξασφάλιση ίσων όρων και για τα δυο φύλα, αλλά και για άτομα διαφορετικών εθνοτήτων.

Το mentoring διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση και ανάδειξη νέων γνώσεων, ικανοτήτων και ταλέντων γυναικών, γι αυτό τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο ανεπτυγμένο κόσμο εφαρμόζονται συστήματα mentoring.

Στην Ελλάδα, τελευταία, έχουν καταγραφεί μεγάλες αλλαγές στην αγορά εργασίας, αλλά η αγορά εργασίας παραμένει ένα δύσκολος χώρος για τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η προσπάθεια της γυναίκας να διαθέσει περισσότερο χρόνο και ενέργεια είναι μια καθαρά προσωπική επιλογή, όμως αυτή η επιλογή δεν επιτρέπει να βγουν στην επιφάνεια οι ιδιαίτερες προσπάθειες, που καταβάλλει η γυναίκα για να επιβιώσει και να ανελιχθεί μέσα σε ένα καθαρά ανδροκρατούμενο περιβάλλον, σε θέσεις ηγετικές, παρότι διαθέτει τα ανάλογα προσόντα.

Τις περισσότερες φορές τα περιθώρια επαγγελματικής εξέλιξης στην αγορά για τις γυναίκες είναι περιορισμένα, γεγονός που αποδεικνύεται από την αδυναμία των γυναικών να ανελιχθούν από ένα σημείο και μετά.

Αυτό το σημείο ονομάζεται «γυάλινη οροφή» και είναι τα τεχνητά σύνορα που εμποδίζουν τις γυναίκες να καταλάβουν θέσεις ευθύνης.

Βέβαια, η αλήθεια είναι, ότι για την καθήλωση των γυναικών δεν ευθύνεται η γυάλινη οροφή, αλλά το κολλώδες δάπεδο, το οποίο είναι η υφιστάμενη κατάσταση που καθηλώνει τις γυναίκες στην αγορά εργασίας.

Μέσα από τις συνεχείς αλλαγές που εμφανίζονται στην αγορά εργασίας, και τα μοντέλα απασχόλησης το mentoring αποτελεί την πιο καινοτόμο απάντηση, την καίρια στρατηγική για την επαγγελματική εξέλιξη στον χώρο εργασίας.

Στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις οφείλουν να υιοθετήσουν και να προάγουν την πρακτική αυτή μέσα από πολιτικές ανάπτυξης και υποστήριξης, τόσο του μέντορα όσο και της γυναίκας-επωφελούμενης.

Τα οφέλη του mentoring αναφέρονται σε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από το φύλο, εθνικότητα, θέση στην ιεραρχία και μέσω της ενίσχυσης που δίδεται από τους μέντορες, οι γυναίκες αναζητούν και βρίσκουν τον δρόμο τους προς την επιτυχία.


Κατερίνα Κωστάκη

Συγγραφέας-Μέντορας

Άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα " Καταιγίς " & "Ταχυδρομικός Κόσμος"

καθώς και :

http://www.endless-journey.gr/ar3.htm
http://www.grammateas.gr/gr/portal.php (front desk)http://www.grammateas.gr/gr/kb.php?mode=article&k=8 (Knowledge base)

Monday, November 9, 2009

Mentoring in Greece and its importance


First reports in individuals that played the role of mentor are specified in the care undertaking of Telemachus by Mentora, who substituted Odysseus in the role of adviser and friend for the time interval that he would be absent.
Nowadays mentoring is presented in a new, upgraded form, but actually retains all principles that render it beneficial and essential for the development and growth of two individuals.

Substantially mentoring constitutes a positive and profitable experience for mentor as well as for mentee.
According to Levinson, mentor constitutes the guide, the model, the symbol that leads and facilitates the objectives imposed by mentee that are named "Dreams".

Indeed in the past few years, rapid developments and changes are being carried out in marketplace influencing enterprise's field.

The enterprises are compelled to be adapted in a evolutional, competitive environment and in consequence the executives of enterprises, mainly those who wish to elevate themselves in high places, owe to show the proportional adaptability, so that they can declare active and effective attendance in productive " being ".
Changes in enterprise's interior environment are related to adaptation to changes of enterprise's exterior environment and are combined with the equal opportunities for working women of enterprises that participate in changes with an active way.
"Equal oppurtunities" do not solitarily constitute means for talents exploitation and executives qualifications for aiming high, but an essential, superior approach of strategy should be followed by each enterprise and personnel policy application that would manage the diversity of genders, the requirements of family and exploitation of personnel.
Saying in a few words, the change management of enterprises means management of transition from an operational culture of profit to an operational culture of viability via quality.

A culture of quality in the enterprises means qualitative growth and upgrade of human resources, so that they can produce effective administration in the new age.
A change of culture required should leave margins of action in the individual faculties and talents and not only for the men's population.
Each enterprise should -in a few words pay attention in two points: in the mentoring and in fair treatment.
Naturally when we refer to "equal treatment" term, we mean the guarantee of equal terms and for two sexes, as well as for individuals of different nationalities.

Mentoring plays important role in the construction and appointment of new knowledge, faculties and talents of women, thus in the past few years in Europe and developed world mentoring systems are applied.
In Greece, recently, great changes in the marketplace have been recorded, but the job marketplace remains a difficult field for women comparing to men.

We should not forget that efforts of women to allocate more time and energy is a clearly personal choice, however this choice does not allow coming out in surface particular efforts, woman poses in order to survives and skyrocket in a clearly men possessed environment, in leading positions, although she possesses proportional qualifications.

Most times the margins of professional development in the marketplace for women are limited, fact that is proved by the disability of women to ascend from a point and afterwards.
This point is named "glass roof" and it's the artificial border that blocks women to retain places of responsibility.
Of course, the truth is, that glass roof is not accountable for women nailing, but the "adhesive flooring", which is the existing situation that nails the women in the job marketplace.
Mentoring constitutes an innovator answer for the continuous changes and the models of employment that are presented in the job marketplace.
It is the vital strategy on the professional development in the working place.
In Greece enterprises owe to adopt and promote this practice through policies of growth and support, for mentor as well as mentee.
The profits of mentoring are reported in the all workers independently from gender, nationality, and place in the hierarchy and through aid that is given from mentors, women seek and they find their path that leads to success.


Copyright Katerina Kostaki

Author -mentor-freelance article writer

My article was published in " Kataigis " & " Postal World " newspapers.


Also posted in the following webpages:

Sunday, November 8, 2009

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ


Το όνομα του σημαίνει "Ο Θεός είναι η δύναμη μου"



To φωτοστέφανο του Γαβριήλ είναι χάλκινο, ασορτί με την σάλπιγγα που κρατά στο χέρι.



Ο Γαβριήλ και οι στρατιές των αγγέλων του βοηθούν τα άτομα που σκοπός της ζωής τους έχει σχέση με την επικοινωνία, σε αυτούς περιλαμβάνοντα οι δάσκαλοι, οι συγγραφείς, οι ηθοποιοί, οι φωτογράφοι, οι εκφωνητές κλπ Ζητήστε από τον Γαβριήλ να σας βοηθήσει στη καριέρα σας, ή όταν χρειάζεται να υπερισχύσουν οι ιδέες και οι εντυπώσεις σας .

Οπωσδήποτε ζητήστε του να είναι μαζί σας όταν πρόκειται να ζητήσετε αύξηση ή προαγωγή.

Νοερά καλείτε τον Γαβριήλ λέγοντας: « Αγαπημένε μου Γαβριήλ, σε παρακαλώ βοήθησε την εσωτερική μου αλήθεια να βρει τέλεια δημιουργική έκφραση. Ευχαριστώ»

Ο αρχάγγελος Γαβριήλ βοηθά επίσης στην σύλληψη και τη γέννα ενός παιδιού. Σε προβλήματα σύλληψης και συγκράτησης της εγκυμοσύνης, ζητήστε την επέμβαση του Αρχάγγελου Γαβριήλ .

Ζητήστε από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ βοήθεια και μεσολάβηση σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής σας νοιώθετε ότι είναι κολλημένος. Θα φυσήξει καινούργια ζωή σε φθαρμένες σχέσεις και επιχειρήσεις.

Ζητήστε την βοήθεια του για να έλθουν δημιουργικές ιδέες και ευκαιρίες στη ζωή σας, για να κινηθείτε ξανά.

Προσφέρει καθοδήγηση και βοηθά τους ανθρώπους να βρουν το επόμενο βήμα στην ζωή, αυτό που θα τους οδηγήσει στο θεϊκό τους σκοπό.

Όταν του ζητηθεί βοήθεια, φέρνει χαρά, χάρη, διαύγεια και ισορροπία στη ζωή μας.

Μας ανοίγει στο συναίσθημα της συμπάθειας, της κατανόησης και της γενναιοδωρίας και, όπως όλοι οι Αρχαγγέλοι, θα μας βοηθήσει να εξαγνίσουμε αρνητικά συναισθήματα και πεποιθήσεις.

Μας διδάσκει να αφιερώσουμε χρόνο και να εκτιμήσουμε όλες τις εμπειρίες και τις χαρές της καθημερινής μας ζωής.

Μας βοηθά να βρούμε τον σκοπό της ζωής μας και προσφέρει τόσο την έμπνευση όσο και την θεϊκή εσωτερική δύναμη στις δύσκολες περιστάσεις.

 Δουλέψετε με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, ( και θα σας βοηθήσει) να λάμψετε στις επικοινωνίες σας, στη δημιουργική σας έκφραση, να βελτιώσετε την διαίσθηση σας και θα σας περιβάλει με ευδαιμονία.


Ο Γαβριήλ είναι αυτός που ανακοινώνει και προαγγέλλει τα καλά νέα και τις πληροφορίες. Μας φέρνει ειδήσεις για μελλοντικά γεγονότα, αλλαγές στον ορίζοντα και ευκαιρίες που υπάρχουν μπροστά μας.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο Γαβριήλ είναι υπεύθυνος για τα όνειρα, και την προφητεία.

Είναι ο Αρχάγγελος που μας βοηθά να επικοινωνήσουμε με το Θείο, ζητήστε του να σας βοηθήσει να καταλάβετε τα αινιγματικά σας όνειρα .

Ιδιαίτερα μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε πρόσβαση με την διαίσθηση σας, όπως και να σας παραχωρήσει πρακτική συμπαράσταση για αποτελεσματική επικοινωνία στην καθημερινή σας ζωή.



Δουλέψετε με τον Γαβριήλ για να βελτιώσετε τις ψυχικές σας ικανότητες.



Αρχάγγελος Μιχαήλ


Τι σημαίνει "Μιχαήλ" ;

"Ο οποίος μοιάζει με το Θεό"


"Όμοιος με το Θεό"

"Που μοιάζει με το Θεό"

Χρώμα Μπλέ /Χρυσό

Ο Μιχαήλ απεικονίζεται συνήθως με ένα σπαθί στο χέρι , κρατώντας την ζυγαριά της δικαιοσύνης ή κρατώντας την μπλέ φλόγα της προστασίας.


Λέξεις κλειδιά

Ο Μιχαήλ είναι αρχάγγελος της προστασίας , που δίνει κουράγιο / δύναμη της αλήθειας / ακεραιότητας Προστασία

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ μας προστατεύει σωματικά, ψυχολογικά και πνευματικά.

Πολλοί άνθρωποι είχαν θαυματουργικές εμπειρίες , επικαλούμενοι το Μιχαήλ και τους αγγέλους του για προστασία.

Ο Μιχαήλ θα σας προστατεύσει σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις

Αν έχει χαλάσει το αυτοκίνητο σας αργά την νύχτα , μακριά και απόμερα

Αν ήστε μόνοι σας στο σπίτι και φοβάστε τους διαρρήκτες

Αν πρόκειται να ξεκινήσετε ένα δύσκολο ταξίδι

Αν βρεθείτε σε κάποια κατάσταση την οποία θεωρείτε επικίνδυνη

Αν δέχεστε μια σωματική επίθεση

Αν δέχεστε κάποια σεξουαλική παρενόχληση

Αν έχετε ψυχολογική πίεση


Αν έχετε διαλύσει μια σχέση και το πρόσωπο δεν θέλει να σας αφήσει , μπορείτε να ζητήσετε απο τον Αρχάγγελο Μιχαήλ να διακόψει τον αιθερικό δεσμό που σας συνδέει με το άλλο πρόσωπο Κουράγιο /Δύναμη

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ μπορεί να μας δώσει το κουράγιο για να αντιμετωπίσουμε οποιοσδήποτε εμπόδιο, όσο ανυπέρβλητο κι αν φαίνεται

Αν βρίσκεστε κάτω απο έντονη ψυχολογική πίεση-για παράδειγμα η δουλειά σας είναι πολύ απαιτητική, με προθεσμίες που δεν μπορείτε να τηρήσετε -ο Μιχαήλ θα σας δώσει το θάρρος να απαιτήσετε αλλαγή

Αν έχετε συναισθηματικά προβλήματα -με κάποια σχέση σας παράδειγμα Αν νιώθετε οτι η ζωή σας δεν αξίζει


Αν έχετε κάποιο εθισμό

Αν ήστε πολύ άρρωστοι και πάσχετε απο χρόνια ή τελειωτική πάθηση Αν πάσχετε απο εφιάλτες Άλήθεια /Ακεραιότητα.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ μας βοηθά να ζήσουμε μέσα στην αλήθεια χωρίς να χάνουμε την ακεραιότητα του χαραχτήρα μας. Θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε την πραγματική μας φύση και να ήμαστε πιστοί στον πραγματικό μας εαυτό.


Μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις .

Αν φοβάστε να πείτε , ή δυσκολεύεστε να πείτε την αλήθεια

Αν διατηρείτε κάποια σχέση που δεν σας ταιριάζει και χρειάζεται να αποδεχθείτε αυτή την αλήθεια Αν απλά προσποιείστε οτι αγαπάτε την δουλειά σας

Αν δεν κάνετε πράξεις τα λόγια σας

Αν κάνετε ή λέτε πάντα αυτά που θέλουν να κάνετε ή να λέτε οι άλλοι Επικλήσεις στον Αρχάγγελο Μιχαήλ



Αρχάγγελε Μιχαήλ!Βοήθησε με !

Βοήθησε με !Βοήθησε με !

Αρχάγγελε Μιχαήλ!Φύλαξε με από όλα τα κακά!

Αρχάγγελε Μιχαήλ!Δώσε μου κουράγιο να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση!

Αρχάγγελε Μιχαήλ!Βοήθησε με να ανακαλύψω την αλήθεια!

Αρχάγγελε Μιχαήλ!Βοήθησε με να είμαι ο αληθινός εαυτός μου!



*Απο το βιβλίο της Ντενίς Γουιντσέλλο Μπράουν : "Άγγελοι στην ζωή μας "

Saturday, November 7, 2009

ΘΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ


Είμαι γεμάτη Φως .
Είμαι γεμάτη Αγάπη.
Είμαι γεμάτη Ευτυχία.

Είμαι γεμάτη Αφθονία.
Οι Άγγελοι με αγκαλιάζουν με Αγάπη.
Οι Άγγελοι με προστατεύουν.
Οι Άγγελοι με τυλίγουν με Φως.
Αξίζω την Αγάπη.
Αξίζω την Ευτυχία.
Αξίζω το Φως.

Αφήνω πίσω μου το παρελθόν.
Εγκαταλείπω τις αρνητικές σκέψεις .
Κάνω θετικές σκέψεις.
Επιθυμώ την Αρμονία.
Επιθυμώ την Ισορροπία.
Αναζητώ την ηρεμία Πνεύματος.

Friday, November 6, 2009

Ουράνιος ποταμός



Κολυμπάω στον ουρανό
βυθίζομαι στο κύμα
στην άνευ όρων Αγάπη του.

Τα κύματα του αγκαλιές
αιώνιας λαχτάρας
σβήνουν τα σημάδια
που μου άφησαν τα χρόνια
και οι χίλιες δυστυχίες
έγιναν όλες ευτυχίες
μύριες σταγόνες
χρυσοκίτρινης ροής
πάνω από το σώμα
της Μητέρας Γης.

Ένας ωκεανός Αγάπης
και εμείς τα όμορφα
δελφίνια του ταξιδιάρικα
και ζωηρά
βουτάμε στα ολόχρυσα νερά.


"ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΦΩΣ "

Ποιητική συλλογή

Copyright και εκδότρια :

Κατερίνα Κωστάκη
Συγγραφέας-ποιήτρια

Αθήνα 2008


ISBN 978-960-930893-9

Αγορά μέσω του παρακάτω συνδέσμου: http://www.endless-journey.gr/page3_2.htm

Thursday, November 5, 2009

Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ BERLIN-ATHEN ΚΑΙ "ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ"


Σήμερα θα ήθελα να κάνω μια αναφορά σε ένα πολύ ευγενικό και καλλιεργημένο άνθρωπο , από εκείνους τους λίγους που είχαν την καλή πρόθεση να διαθέσουν χώρο για αναφορά στο έργο μου μέσα από ένα πολύ όμορφο ιστότοπο.
Πρόκειται για τον Κο Εμμανουήλ Σαρίδη , και την ιστοσελίδα του BERLIN-ATHEN , με το αρκετά πλούσιο υλικό στα ελληνικά και γερμανικά .
Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας περιλαμβάνει θέματα που έχουν σχέση με τέχνες και γράμματα, θρησκεία, πολιτική, ιστορία, κοινωνία, οικονομία, βιβλία, αλλά και τουρισμός, κοινωνία, μουσική, κουζίνα, κ.α, μια αρκετά αξιόλογη και προσεγμένη δουλειά χωρίς βοήθεια , αλλά με την αγάπη και το μεράκι των δημιουργών της .
Θυμάμαι ότι πέρυσι έφτασε για πρώτη φορά ένα μήνυμα του με ενημέρωση σχετικά με την θεματολογία της ιστοσελίδας του (newsletter), γεγονός το οποίο ομολογώ μου φάνηκε εντελώς παράξενο, γιατί δεν είχε μεσολαβήσει κάποια ενδιάμεση επικοινωνία.
Η γνωριμία μας ανήκει την κατηγορία των γνωριμιών της «συγχρονικότητας », όπου τίποτα δεν γίνεται τυχαία , εφόσον το Σύμπαν, μέσω διαφόρων αόρατων διαδρομών, συνηγορεί ώστε να έρθουν κοντά όσοι παλεύουν με τις λιγοστές δυνάμεις τους για την εδραίωση της σωστής ενημέρωσης, την διατήρηση των αξιών και την διαιώνιση των πολιτιστικών ιδεών και ιδεωδών.
Είναι όμως συγκινητικό το γεγονός ότι παρότι η αντίδραση μου ήταν λίγο απότομη τότε , προχώρησε στην ανάρτηση ενός κειμένου μου που ανήκει την κατηγορία ENDLESS JOURNEY NEWSLETTERS ,το οποίο έγραψα λίγο μετά την πρώτη επίσημη παρουσίαση του μυθιστορήματος μου «Το ταξίδι της ζωής φέρνει ελπίδες».
Ίσως και αυτό να είναι ένα γεγονός από μόνο του , γιατί το κείμενο αυτό είχε γραφτεί κάτω από το πρίσμα της πικρίας για την μη συμμετοχή κάποιων φίλων και γνωστών στην πρώτη μου παρουσίαση, αλλά φευ, να που η λεγόμενη «Θεία Πρόνοια» μερίμνησε .
Την κατάλληλη στιγμή έφτασε ένα μήνυμα από τον Κο Σαρίδη με τον σχετικό σύνδεσμο «Το ταξίδι της ζωής φέρνει ελπίδες» , όπου βέβαια ανοίγοντας τον έμεινα έκπληκτη !
Πρόσφατα ανάρτησε ένα ακόμη κείμενο από το συγκεκριμένο βιβλίο , μαζί με τον πολύ όμορφο σχολιασμό: « Μερικές φορές είναι καλό να ξεφεύγουμε από το στρες της καθημερινότητας και να βυθιζόμαστε στον κόσμο της φαντασίας».
Εκείνο που είναι σημαντικό πάνω από όλα είναι η ανακάλυψη μιας νέας φιλικής σχέσης μέσα από μια σειρά απρόβλεπτων, και χωρίς λογική ερμηνεία, γεγονότων ,και η διατήρηση και ενσωμάτωση της σε μια χρυσή αλυσίδα από διασυνδέσεις , που από μόνες τους παραμένουν ένα μοναδικό υπόδειγμα, αλλά επιπλέον , και η παρακίνηση να μην αφήνουμε τον εαυτό μας να σταματάει την συνεχή αναζήτηση, και κάθε δημιουργική προσπάθεια.
Πάντα στον δρόμο μας θα υπάρχει ένας συνοδοιπόρος που με τον δικό του προσωπικό τρόπο μας παρακινεί να προχωρήσουμε μπροστά , όταν τόσοι άλλοι μας προτρέπουν «φιλικά» να τα παρατήσουμε όλα και να επιστρέψουμε λαβωμένοι στην φωλιά μας.
Ίσως η απόδραση μας μέσα από τον κόσμο της καθημερινότητας είναι αυτές οι μικρές και μεγάλες εκπλήξεις που συναντάμε στο προσωπικό ταξίδι της ζωής που είναι η ίδια η ζωή !

Σε ευχαριστώ πολύ Κε Σαρίδη και σας εύχομαι πάντα κάθε επιτυχία στο δημιουργικό σας έργο!

Κατερίνα Κωστάκη
*Πληροφορίες σχετικά με την ιστοσελίδα BERLIN ATHEN:
Community Channel Europe
e.V.Mainzer Str.
4212053 Berlin
Tel.: 030 - 67 77 67 20

Copyright by

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!
A Journey along the Pathway to Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...