Saturday, February 4, 2012

Παρουσίαση στον Cretan Planet Radio και επανέκδοση βιβλίου (e-book)



Παρουσίαση της συγγραφέως και ποιήτριας Κατερίνας Κωστάκη στον Ραδιοφωνικό

 Ιντερνετικό Σταθμό Cretan Planet ,

Εκπομπή Κρηταυγή απο τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουτουλάκη.

Δεκέμβριος 2007.



Λίγες πληροφορίες για το μυθιστόρημα "Το ταξίδι της ζωής φέρνει ελπίδες"

Η συγγραφή του βιβλίου ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2004 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2005,ενω εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 απο μικρό εκδοτικό οίκο με διαφορετική μορφή και εξώφυλλο.

Το νέο βιβλίο έχει μορφή e-book, ενω το εξώφυλλο που εμφανίζεται στο συγκεκριμένο βίντεο αφορά την επανέκδοση του απο την ίδια την συγγραφέα το 2012.

Το εξώφυλλο , όπως και η επιμέλεια του βιβλίου πραγματοποιήθηκε απο την ίδια την δημιουργό -συγγραφέα .

Επίσης προσωπική δημιουργία της αποτελεί και η νέα ιστοσελίδα της : http://www.academyofinnerlight.net

Όμως η παρουσίαση του βιβλίου ,αλλά και το έργο της συγγραφέως μέσα απο το συγκεκριμένο βίντεο παραμένει διαχρονική ,εφόσον τόσο το έργο της όσο και τα λόγια της στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο απηχούν την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα του 2012.

Η υπόθεση εξελλίσεται σε μια ενα εναλλακτική πραγματικότητα,σε ένα παράλληλο σύμπαν , όπου η ανθρωπότητα αγωνίζεται να επιβιώσει μετά απο έναν πόλεμο .

Η Ιάσμη , η ηρωίδα του βιβλίου οδηγείται κι οδηγεί μια ομάδα ανθρώπων- μέσα απο εμπόδια και σκοτεινά μονοπάτια -στην Αφύπνιση και στην Φώτιση με την βοήθεια των Δυνάμεων του Φωτός .

Η Αγάπη,η Συμπόνοια, η Γνώση,η Ελπίδα και η Πίστη αποτελούν τους φωτεινούς οδηγούς τους σαν πανανθρώπινες αξίες που
κληρονομήθηκαν απο τους προγόνους και είναι το ύστατο δώρο σε μια ανθρωπότητα που αναζητεί το μονοπάτι προς το Φως.

Ένα εναλλακτικό παραμύθι , όπου η φαντασία συναγωνίζεται την πραγματικότητα, και η περιπέτεια εναλλακτικά διαδέχεται την γαλήνη.

Στο μυθιστόρημα γίνονται αναφορές στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, στους μυθικούς ήρωες , όπως ο Ιάσωνας και η Αργοναυτική Εκστρατεία, ο Νηλέας και η μητέρα του Τυρώ και ο πατέρας Ποσειδώνας , ενω τα ονόματα που χρησιμοποιούνται είναι τα περισσότερα αρχαία ελληνικά.





Σύνδεσμοι για το "Το ταξίδι της ζωής φέρνει ελπίδες" :



Μπορείτε να γνωρίσετε την συγγραφέα, το έργο της ,βιβλία (ελληνικά και ξένα ), άρθρα,βίντεο και λοιπές δημιουργικές δραστηριότητες μέσα απο το δίκτυο που έχει δημιουργήσει τόσο στο Youtube ,Facebook,Blog,Linkedin,Twitter κ.α



ACADEMY OF INNER LIGHT AND ENDLESS JOURNEY
GROUPS on FACEBOOK




Wednesday, February 1, 2012

Πνευματική Αφύπνιση και Πνευματικότητα …υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες;




Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι αναφορές  στον τύπο και στα ΜΜΕ , αλλά και στο ιντερνετ για την μειωμένη αντίδραση των Ελλήνων απέναντι στα γεγονότα , τα οποία σηματοδοτούν την περίεργη εποχή που διανύουμε.

Πολλοί αναρωτιούνται... γιατί άραγε οι Έλληνες δεν αντιδρούν;

Τα ερωτήματα είναι πολλά , εξίσου και οι ερμηνείες  που δίδονται είναι ακόμη περισσότερες , παράλληλα με τις προτάσεις περί λαϊκής εξέγερσης ,επανάστασης και γενικότερων λαϊκών αντιδράσεων (το ανάγνωσμα…).

Έχω παρατηρήσει οτι οι ίδιοι άνθρωποι που ξεσηκώνονται και προσπαθούν να ξεσηκώσουν αλλότριους, δεν δίνουν καμία σημασία σε οποιαδήποτε   πρόταση, συμβουλή ή πρόσκληση να ακούσουν,  να διαβάσουν ή να παρακολουθήσουν κάθε ιδέα, κείμενο (ακόμη και βίντεο), που έχει σχέση με την Πνευματική Αφύπνιση και την Πνευματικότητα.

Οι ίδιοι δεν κάνουν λόγο για την πνευματική αφύπνιση, και για τις αιτίες , που υπάρχει διάχυτη πνευματική «ύπνωση».

Ανάμεσα σε εκείνους που ομιλούν για την μειωμένη αντίδραση των Ελλήνων υπάρχουν γνωστοί διανοούμενοι, δημοσιογράφοι, συγγραφείς και λοιποί  «πνευματώδεις »  και «ευυπόληπτοι» πολίτες .

Είναι άξιο απορίας, γιατί κανένας από αυτούς δεν τολμάει να κατονομάσει τους αληθινούς υπαιτίους αυτής της ύπνωσης που επικρατεί.

Τριγυρίζουν γύρω απο τις έννοιες ,ενίοτε παίζουν κρυφτούλι με τις λέξεις , αλλά ποτέ δεν τολμούν μια βαθύτερη επέμβαση σε θέματα που ούτως η άλλως πλέον έχουν βρει τις απαντήσεις τους στο διαδίκτυο .

Μοιάζει εντελώς γελοίο την εποχή που οι αλήθειες ταξιδεύουν απο άκρη σε άκρη της Γης μέσα απο e-mail με εικόνες,βίντεο,κείμενα,αλλά και μέσα απο κοινότητες και ομάδες αφύπνισης, οι εγχώριοι παράγοντες και ειδήμονες να μην έχουν το θάρρος να μιλήσουν για την "εναλλακτική πραγματικότητα" που κρύβεται πίσω απο το πέπλο της πλαστής πραγματικότητας .

Μιας πλαστής πραγματικότητας που αντιλαμβανόμαστε μόνο με τις πέντε αισθήσεις μας.

Είναι απλό .... όταν συναλλάσεσαι, τότε εγκλωβίζεσαι.Όλα είναι θέμα ελεύθερης  διακίνησης ιδεών.

Όταν μια ιδέα περιορίζεται απο συμφέροντα ,τότε δεν είναι γνήσια ιδέα.Είναι χειραγωγούμενη ιδέα.

Ένας χειραγωγούμενος άνθρωπος ,ειδικά ένας χειραγωγούμενος διανούμενος,πάντα θα μεταφέρει τα μηνύματα των χειραγωγών του.

Και αυτό το γεγονός είναι αξιοθρήνητο.
  
Τι κρύβεται πίσω από την βιτρίνα;

Ποιοι κινούν τα νήματα της ανθρωπότητας;

Ποιοι κρύβουν τον πνευματικό ορίζοντα και πλούτο από τα πλήθη;

Ποιοι κρατούν τις θύρες κλειστές από εκείνους που διαθέτουν ταλέντα, ικανότητες, έμπνευση,καλλιέργεια και ιδεώδη , επειδή δεν κρατάνε το εισιτήριο των γνωριμιών στα χέρια τους;

Ποιοι κυνηγούν σαν τις  κακές μάγισσες όσους μιλούν για Αγάπη, Φως, Αφύπνιση και Πνευματικότητα;
  
Ποιοι (επίσης) δεν επιτρέπουν στους σύγχρονους δημιουργούς την εμφάνιση τους στα ΜΜΕ, ενώ αντίθετα προωθούν στα κανάλια τον σεξισμό, την ταπείνωση, την ματαιοδοξία, την διαφθορά;


Ελάχιστοι απο όλους όσους μιλούν για την έλλειψη αντίδρασης εκ μέρους των Ελλήνων ενδιαφέρθηκαν για την τηλεόραση, η οποία  έχει γεμίσει σκουπίδια και για την προκλητικότατη ολίσθηση στο κενό, ενώ δεν υπάρχει πλέον ούτε μια αξιόλογη εκπομπή που να μπορεί ελεύθερα να μιλήσει ένας δημιουργός για τα πιστεύω και τις αξίες και  για το πνεύμα, χωρίς βέβαια να κινδυνεύει να διαμελιστεί ή να γελοιοποιηθεί.

Φυσικά κανένας δεν μιλάει για πρόσωπα που σκανδαλιστικά περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι και προάγουν οτιδήποτε εκτός από το Πνεύμα .

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Παραταύτα η έννοια «Αφύπνιση» παραμένει για τους περισσότερους Έλληνες μια παρεξηγημένη έννοια ή ακόμη και ταμπού.

Οι έννοιες «Παγκόσμια Αφύπνιση», «Πνευματικότητα», «Πνευματική Εξέλιξη», «Πνευματική Βελτίωση», «Φως», «Αγάπη», «Πίστη» και άλλες έννοιες είναι εντελώς παρεξηγημένες (η παρερμηνευμένες ).

Η  λάθος ερμηνεία που έχει δοθεί σε αυτές τις έννοιες οφείλεται  στην χρόνια και παρατεταμένη παραπλάνηση και πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί ο πληθυσμός αυτής της χώρας από πολλά και διαφορετικά μέσα.

Η  στρεβλή εικόνα /αντίληψη που έχουν οι Έλληνες για κάθετι που αφυπνίζει το πνεύμα και –κατά συνέπεια- εξελίσσει (πολυδιάστατη εξέλιξη) υπάρχει μέσα στο υποσυνείδητο των Ελλήνων σαν νοητικό εμφύτευμα .

Πιο απλά έχει εμφυτευτεί μέσα στο συλλογικό ασυνείδητο των  Ελλήνων ο φόβος και η ανασφάλεια απέναντι σε έννοιες που αναδεικνύουν τον Φωτεινό Εαυτό μας.

Φυσικά τέτοιου είδους νοητικά εμφυτεύματα έχουν καλλιεργηθεί κατά καιρούς και για άλλα θέματα .

Αν θυμάμαι καλά πριν από λίγο καιρό τα ΜΜΕ και έντυπα είχαν ποικιλοτρόπως σπείρει τον φόβο στον κόσμο για την χρήση του υπολογιστή ,ιντερνετ και αργότερα του Facebook.

Πως το κατάφεραν αυτό;

Τονίζοντας συνέχεια τις μεμονωμένες περιπτώσεις μέσα στα εκατομμύρια χρηστών , που έκαναν κακή χρήση του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου ,είτε προωθώντας τις καταχρήσεις  είτε παραπλανώντας άλλους χρήστες , λες και στην πραγματικότητα εκεί έξω δεν υπάρχουν άνθρωποι που παραπλανούν και διαφθείρουν.

Όμως σε κανένα έντυπο ,είτε στην τηλεόραση δεν γίνεται αναφορά για τις εκατοντάδες ή χιλιάδες ομάδες Αφύπνισης ,Πνευματικής Εξέλιξης κ.α. που προωθούν την Αγάπη ,την Αλήθεια και την εσωτερική αναζήτηση.

Ο σκοπός βέβαια είναι να παραμείνουν οι Έλληνες (αλλά και οι υπόλοιποι λαοί ) σε μια διαρκή νάρκωση.

Ο φόβος που διακατέχει τους Έλληνες απέναντι σε κάθετι νέο ή σε νέους ανθρώπους  μοιάζει με την «αγοραφοβία» (1) , τον φόβο να βρεθεί κάποιος ανάμεσα σε κόσμο.

Όταν κάποιος συστηθεί σαν εκπρόσωπος μιας διαφορετικής αντίληψης από αυτήν που έχει εμφυτευτεί στο ασυνείδητο ,αντικρίζει την απορία ή τον φόβο στα μάτια των ανθρώπων.
Είναι βαθιές οι καλλιέργειες φόβου και παραπλάνησης , που έγιναν τόσους αιώνες στο πνεύμα των Ελλήνων.

Μέσα σε αυτές τις καλλιέργειες εμφυτεύτηκαν δολίως σπόροι κακής ποιότητας, και όταν Αυτοί που μόλυναν τους σπόρους διαπίστωσαν ότι οι σπόροι αυτοί δεν ευδοκίμησαν, αποφάσισαν να μολύνουν και το  χωράφι (το συλλογικό ασυνείδητο) (2).

ΚΑΙ ΟΜΩΣ μέσα τους οι πολίτες διψάνε για κάτι νέο, διψάνε για αλήθειες , για κάποιον που θα τους απλώσει το χέρι και θα τους περιθάλψει με αγάπη και στοργή, που θα τους πει δυο κουβέντες καθοδήγησης και θα απαλύνει τον πόνο τους ,την θλίψη τους.

Διψάνε για αλήθειες που δεν τις έχει πει κανείς , και προφανώς δεν θα τις πει  ξεκάθαρα και χωρίς παραποίηση.

Βέβαια  οφείλω να επισημάνω πω και οι πολίτες έχουν το δικό τους μερίδιο  ευθύνη , γιατί περιφρόνησαν ή απαξίωσαν την ποιότητα, την εξέλιξη , την γνώση ,την πνευματική καλλιέργεια στην ζωή τους.
Οι περισσότεροι πολίτες το έπραξαν , εκτός από ένα μικρό γόνιμο και δημιουργικό πυρήνα ,που αντιστάθηκε σε πολλές και επικίνδυνες Ερινύες.

Οι πολίτες που αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού άφησαν την πνευματική τους γη ακαλλιέργητη.

Το αποτέλεσμα;

 Πάνω σε αυτήν την ακαλλιέργητη γη εμφυτεύτηκαν πλήθος υλιστικών σπόρων,κακές συνήθειες ,καταχρήσεις και ένα υπέρβαρο Εγώ (3) , καταδικασμένο στις απολαύσεις.

Στις μέρες μας ,τώρα  που άνοιξε η τρύπα της οικονομικής κρίσης ,της κατάπτωσης και το γκρέμισμα των παλιών προτύπων βρίσκονται αδύναμοι νοητικά και πνευματικά απέναντι σ’ αυτήν.

(Σχετικό βίντεο στο οποίο έχω μιλήσει για την Πνευματική Αφύπνιση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ ).

Πως όμως να πολεμήσεις ένα σκοτεινό και ύπουλο εχθρό, εάν δεν γνωρίζεις την ύπαρξη του και τους ιδιοτελείς σκοπούς του;

Βαδίζεις σε μια άνιση και  άδικη μάχη σαν πολεμιστής χωρίς όπλα ,απέναντι σε ένα αδηφάγο σύστημα, που δεν ενδιαφέρεται,και δεν αγαπάει το ανθρώπινο είδος .

Λοιπόν , πόσο καιρό  σκοπεύεις να βαδίζεις στο σκοτάδι ;

Μήπως περιμένεις από την τηλεόραση να σου μιλήσει για αλήθειες ;


Όμως , αν δεν στο έχουν πει ξανά …εσύ επιλέγεις!


 Σημειώσεις







Κατερίνα Κωστάκη 
Συγγραφέας-ποιήτρια

*Όλα τα δικαιώματα του παραπάνω κειμένου είναι κατοχυρωμένα .
 Επιτρέπεται η αναδημοσίευση αρκεί να φέρει τα πλήρη στοιχεία 
της συγγραφέως (όνομα – ενασχόληση - ιστοσελίδα- ηλεκτρονική διεύθυνση).

Επανεκδοθέντα βιβλία
ως e-book 




Copyright by

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!
A Journey along the Pathway to Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...