Friday, May 18, 2012

Ομιλία της Κατερίνας Κωστάκη στην Τεχνόσφαιρα -13/05/2012






**Note for English speaking followers :


4 th ART AND CULTURAL EVENT HELD BY  TECHNOSFAIRA GROUP 

VIDEO WITH ENGLISH SUBS



Ο Δήμος Χαϊδαρίου και η «ΤΕΧΝΟΣΦΑΙΡΑ»-Σύλλογος Ελλήνων Εικαστικών και
Πολιτισμικών Δημιουργών πραγματοποίησαν  την 4η Εικαστική Έκθεση, με Τίτλο:
«ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ..».

Μια σειρά Πολιτισμικών Εκδηλώσεων διενεργούνταν καθημερινά παράλληλα με την
Έκθεση,η διάρκεια  της οποίας ήταν  από την Παρασκευή 11/5 έως την Τρίτη 
15/5,στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Χαιδαρίου  –Λεωφ.Αθηνών και  Καραϊσκάκη.



Την Κυριακή 13-05-2012 πραγματοποιήθηκε  Σύγχρονη Λογοτεχνική βραδιά με
παρουσίαση-Απαγγελία Ποιημάτων και Αποσπασμάτων Λογοτεχνικών Κειμένων των
αξιόλογων συγγραφέων και ποιητών:  Βαρβούνη Μιλτιάδη-Συγγραφέας, Χρήστου
Λαζαρόπουλου-Δικηγόρος,Ποιητής, Ηλία Λάμπρου-Οικονομολόγος,Ποιητής
Κωστάκη Κατερίνα -Συγγραφέας,Ποιήτρια- & Παπουλάκου Νίκη 
Δημοσιογράφος,Ποιήτρια,Τραγουδοποιός



Ένα μεγάλο ευχαριστώ απο καρδίας στην Βασιλική Ταμπούρη για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στην τόσο όμορφη και πλούσια σε δραστηριότητες εκδήλωση της, αλλά και για την συμπαράσταση της και στήριξη της στην επιθυμία μου να προσφέρω με το έργο μου την Ελπίδα ,το Φως και την Αγάπη στον κόσμο.

Η υποστήριξη της αποκτάει μεγαλύτερη αξία ,αν αναλογιστεί κανείς πως ανάλογοι φορείς,περισσότερο κοντά σε εμένα, επέδειξαν μεγάλη αδιαφορία και ασυνέπεια στο έργο μου.

Εκείνο που πέτυχε η Βασιλική ήταν  να  πραγματοποιήσει την Υπέρβαση στους κανόνες ,στις νόρμες και στο κατεστημένο ,που έχει κατασπαταλήσει το δημιουργικό δυναμικό των καλλιτεχνών/ δημιουργών,και στραγγαλίζει την κάθε δημιουργική και φωτεινή δύναμη, που δίνει αξία στον χώρο του Πνεύματος και της Τέχνης στην χώρα μας . 

*Συνιστάται η χρήση ακουστικών



ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ  ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ-ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΔΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΩΣΤΑΚΗ


Θα ήθελα να σας διαβάσω ένα άρθρο μου,το οποίο έγραψα πριν απο 4 ακριβώς χρόνια,στις 21-03-2008 και το οποίο έχει εμφανιστεί ως προφητικό,μιας και καθημερινά αντικρύζουμε γεγονότα και αλλαγές που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τις προηγούμενες δεκαετίες οτι θα συνέβαιναν στον κόσμο μας, και κατ’ επέκταση στην χώρα μας.



ΟΙ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα διάγει μια δύσκολη, μεταβατική περίοδο, μια από εκείνες τις κρίσιμες εποχές ή διαστήματα, κατά την διάρκεια της οποίας αναζητάει την
" ταυτότητα " της ανάμεσα σε εξελίξεις, πολιτικές, οικονομικές , κοινωνικές κ.α.
Μοιάζουν με τις "συμπληγάδες πέτρες " της εξέλιξης, ένα πέρασμα από μια κατάσταση σε μια άλλη, όπου όλα μοιάζουν να είναι από ρηχά έως βαρετά, από κρίσιμα έως επικίνδυνα, νοσηρά έως σκοτεινά .
Δεν είναι ένα εύκολο πέρασμα από την μια κατάσταση στην άλλη , και μοιάζει με ένα είδος "Μαθήματος ", που πρέπει να διδαχτούμε ως έθνος.
Ανάμεσα στους πολλούς, στην μάζα που άγεται και φέρεται από διάφορους πειρασμούς, ποικίλες αρνητικές επιρροές, ανθρώπους και καταστάσεις,υπάρχει μια καθαρή ποιότητα, μια εικόνα ανθρώπων, που διψούν για κάτι καλύτερο και συνάμα διαφορετικό.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι ανάμεσα μας, περπατούν, βλέπουν, κρίνουν, αντιλαμβάνονται τα γεγονότα, είναι άνθρωποι απλοί, καθημερινοί.
Ίσως να περπατούν δίπλα μας αόρατοι, απαρατήρητοι, είτε για έτσι επιθυμούν, είτε γιατί οι συνθήκες δημιούργησαν τον περίπλοκο ιστό τους και τους έχουν παγιδεύσει μέσα στα νήματα της ανασφάλειας, υποτίμησης ακόμη και ατολμίας.
Βρίσκονται όμως εκεί και περιμένουν υπομονετικά την σειρά τους να μιλήσουν, να αντιδράσουν , να δημιουργήσουν.
Αρκεί μια μικρή σπίθα και γίνεται φωτιά.
Πάντα η ιστορία γράφτηκε από τους απλούς ανθρώπους , που ποτέ ίσως δεν τους γνωρίσαμε αλλά υπάρχουν μέσα μας , γιατί η ιστορία δεν χάνεται.
Οι άνθρωποι της σημερινής Ελλάδας έχουν βαρεθεί την νοσηρότητα, την διαφθορά και επιθυμούν κάτι « νέο » , μια ελπιδοφόρα αλλαγή.
Αυτό το « νέο » δεν έχει σχέση με κόμματα πολιτικά, με τον ξεπερασμένο κοινωνικό ιστό, αλλά με την ουσία των γεγονότων.
Όσοι επιμένουν να χρωματίζουν τις αλλαγές στην κοινωνία μας, απλά διαιωνίζουν την συντήρηση, τον παλαιό τρόπο ζωής, ίσως γιατί στηρίζονται ή εν τέλει εξαρτώνται από αυτόν.
Πώς να δικαιολογήσουν άλλωστε την ύπαρξη τους ?
Το παλαιό σκηνικό έχει θρυμματιστεί και δεν ταιριάζει πλέον στο νέο που προετοιμάζεται να βγει στην επιφάνεια.
Οι αλλαγές σε μια κοινωνία προϋποθέτουν θυσίες και διορατικότητα, πίστη και επιθυμία για το καλύτερο.
Ως πολίτες πρέπει να αναζητούμε την ποιότητα, την διατήρηση του πολιτισμού μας, την αναγέννηση της κοινωνίας μας, την ενότητα, την αγάπη για τα ιδεώδη, τις αξίες μας, την κατατσαλακωμένη μας αυτοπεποίθηση,  την εξαφάνιση  της καχυποψίας αλλά και της υπεροψίας.
Πρέπει ως έθνος να αγαπήσουμε επιτέλους τους ανθρώπους που το αποτελούν, και να σταματήσουμε να βλέπουμε μονόφθαλμα και υστερόβουλα.
Οι αλλαγές έρχονται από μέσα μας, όταν σαν άνθρωποι πιστεύουμε στην βελτίωση μας και την εξέλιξη μας .
Εάν δεν πιστέψουμε σε εμάς σαν έθνος, είναι δύσκολο να πιστέψουν οι υπόλοιποι.
Νομίζω ότι πρέπει να αναλογιστούμε τις συνθήκες που επικρατούν και τις δράσεις που πρέπει να  αναλάβουμε.

Copyright Κατερίνα Κωστάκη
28-03-2008


  

Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση του άρθρου θα ήθελα να σας μιλήσω για τις κοσμικές αλλαγές που επηρεάζουν τα δρώμενα στον πλανήτη μας και στην Ελλάδα.

Οι προηγούμενες δεκαετίες του Γήινου χρόνου σημαδεύτηκαν από ένα Κάλεσμα.
Οι σάλπιγγες της κοσμικής αλλαγής ήχησαν μέσα στο σκοτάδι στο οποίο βρισκόταν  εγκλωβισμένη η ανθρωπότητα εδώ και αιώνες.
Μέσα στα εκατομμύρια των ανθρώπων που περπατούν πάνω στον πλανήτη μας λιγοστοί ήταν εκείνοι που άκουσαν το Κάλεσμα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι παρέμειναν απασχολημένοι με τις ιαχές του ψεύτικου εαυτού τους, εγκλωβισμένοι μέσα στις ανάγκες τους, τις επίπλαστες επιθυμίες τους, και τα αρχέγονα πάθη τους.
Λίγοι άκουσαν το Κάλεσμα, αλλά σχεδόν όλοι όσοι το άκουσαν υπάκουσαν σε εκείνο που όρισε η Ανώτερη Πνευματική Αρχή, η Ψυχή του Σύμπαντος.
Ανάμεσα σε εκείνους τους τυχερούς, που άκουσαν και έλαβαν κοσμικές οδηγίες ήμουν και εγώ.
Όλοι εμείς που συμμετέχουμε σε αυτό το κοσμικό γίγνεσθαι, παραμένουμε υπομονετικά και καρτερικά στις προσκλήσεις και προκλήσεις (μιας και οι επιθέσεις δεν μας έλειψαν καθόλου ), και συνεχίζουμε να μετα-λαμπαδεύουμε το Φως, και το Αιώνιο Πνεύμα σε όσους δηλώνουν πρόθυμοι να το δεχτούν και να ακούσουν.
Ο αγώνας του Φωτός ενάντια στο Σκότος είναι αδυσώπητος και ανελέητος.
Η προσπάθεια να μεταδώσει κάποιος τις κοσμικές ιδέες δεν είναι μόνο δύσκολη στην πραγματοποίηση της, αλλά σχεδόν ένας υπερ-άθλος που αναλάβαμε να φέρουμε εις πέρας μόνοι μας.
Δεν  είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως η κοινωνία στην οποία ζούμε δεν είναι δεχτική σε νέες ιδέες  και σε νέα δεδομένα.
Πάντα οι νέες ιδέες ξεσήκωναν πλήθος αντιδράσεων λόγω της αντίστασης των πεδίων , αλλά και των νοητικών εμφυτευμάτων που έχουν ενσωματωθεί  στο συλλογικό ασυνείδητο της ανθρωπότητας.
Για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος αυτής της ενσωμάτωσης χρειάζεται να κοιτάξει σε βάθος, και όχι επιφανειακά τα γεγονότα.
Να αναζητήσει τις αιτίες και τις αφορμές σε βάθος χρόνου, και να κατρακυλήσει στο τούνελ του ανθρώπινου φόβου και δέους με υπομονή ,πίστη και επιμονή.
Όσοι ελέγχουν την ανθρωπότητα και κατ’ επέκταση και την Ελλάδα έχουν θέσει βαθιές χαραγματιές στην ανθρώπινη ψυχή, και το έπραξαν με γνώμονα τις κατώτερες, εγωιστικές προθέσεις τους.
Μέσα μας κουβαλάμε βαρύ φορτίο και μνήμες ξεχασμένες από τους αιώνες και εμείς οι ίδιοι γεννηθήκαμε με προορισμό να βιώσουμε στην Γη το σκότος με σβησμένες τις μνήμες μας, και τις αναμνήσεις από άλλες ζωές.
Ξεχάσαμε ότι είμαστε ιερά παιδιά του Δημιουργού μας και ξεχάσαμε ότι κουβαλάμε το Φως.
Αυτό ήρθε να μας υπενθυμίσει το Κάλεσμα, το οποίο ήταν μόνο η αρχή.

Σήμερα ο πλανήτης μας βαδίζει προς το Φως, αλλά οι άνθρωποι βλέπουν το σκοτάδι, τις στάχτες και τα αποκαΐδια ενός κόσμου, που σαν τον Φοίνικα καίγεται για να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του.
Η αλλαγή δεν θα έρθει μέσα μέσα από την επιφανειακή, ρηχή και σκόπιμη εναλλαγή πολιτικών προσώπων και κινημάτων, που δεν ελέγχουν τα νήματα της ανθρωπότητας, αλλά σίγουρα ελέγχονται από Κυρίαρχους Ελεγκτές, που το μόνο που στοχεύουν είναι ο φόβος και ο έλεγχος.
Αυτός ο φόβος και ο έλεγχος είναι το κλειδί της εξουσίας τους και με αυτό διακυβερνούν και την χώρα μας .
Όσο οι Έλληνες ακολουθούν την πεπατημένη και βλέπουν ανώριμα, μυωπικά, εγωιστικά και επιφανειακά τα γεγονότα, τόσο θα τρέφουν αυτού του είδους τις ενέργειες με τον φόβο τους .
Στην Ελλάδα του Τώρα που δοκιμάζεται από άγνωστες δυνάμεις και συνιστώσες, μόνο εμείς μπορούμε να συν-δημιουργήσουμε και να αλλάξουμε τις συνθήκες προς το καλύτερο .
Είμαστε μοναχικές οντότητες μέσα στον κόσμο του Μάτριξ, αλλά όλοι μαζί δημιουργούμε την αλλαγή στον κόσμο μέσα από την εσωτερική μας αλλαγή .
Αν κάποιοι κρατούν κλειδωμένο τον κόσμο των ανθρώπων και συστηματικά κακοποιούν την ψυχολογία μας, οφείλουμε να αφήσουμε την ψυχή μας να ακολουθεί τον δρόμο, που δικαιωματικά της ανήκει.
Οφείλουμε να αφήσουμε την ψυχή μας να αναπνεύσει, και αυτό θα συμβεί μόνο προς τα επάνω, προς τον μόνο δρόμο που ορίστηκε για τον κάθε άνθρωπο.
Τον δρόμο προς την Θέωση και την Πνευματική Εξέλιξη.
Γιατί όταν ο κάθε άνθρωπος προτίθεται να αλλάξει και να ανέβει, ο Δημιουργός του απλώνει το χέρι και τον έλκει προς το Φως.
Όλοι οι υπόλοιποι δρόμοι οδηγούν στο χάος, στην απελπισία και την παρακμή.
 Είναι αυτός ο δρόμος που επιθυμούμε να ακολουθήσουμε ?

Δικός σας ο δρόμος, δική σας και η επιλογή!

© Κατερίνα Κωστάκη

ACADEMY OF INNER LIGHT








Φωτογραφίες απο την Εκδήλωση



Βασιλική Ταμπούρη (Ομάδα Τεχνόσφαιρα)-Μιλτιάδη Βαρβούνης-Κατερίνα Κωστάκη






Κατερίνα Κωστάκη -Μαίρη Γκαζιάνη 



Κατερίνα Κωστάκη -Μαίρη Γκαζιάνη -Βασιλική Ταμπούρη



Κατερίνα Κωστάκη -Μαίρη Γκαζιάνη -Βασιλική Ταμπούρη



Ηλίας Λάμπρου-Μαριάννα Καστανία-Βάνα Αράπη
Νίκη Παπουλάκου-Βασιλική Ταμπούρη-Κατερίνα Κωστάκη
και Μιλτιάδης Βαρβούνης



Κατερίνα Κωστάκη-Μαριάννα Καστανία-Βάνα Αράπη-Κλεοπάτρα Δαρδάλη
Νική Παπουλάκου-Βασιλική Ταμπούρη-Χάρης Τρασάνης-Σωτήρης-Νικόλαος Κάσσος
Ηλίας Λάμπρου



Βασιλική Ταμπούρη-Μιλτιάδης Βαρβούνης
Μαριάννα Καστανία-Κατερίνα Κωστάκη




Άντζελα Μουστάκα -Κατερίνα Κωστάκη




Βασιλική Ταμπούρη-Μιλτιάδης Βαρβούνης
Μαριάννα Καστανία-Κατερίνα Κωστάκη













Βασιλική Ταμπούρη-Μιλτιάδης Βαρβούνης
Κατερίνα Κωστάκη-Ηλίας Λάμπρου


Copyright by

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!
A Journey along the Pathway to Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...