Wednesday, November 11, 2015

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙ



ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙ

Τα σύμβολα είναι ένα σημαντικό μέρος από την πρακτική του Ρέικι και είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι δεν είναι απαραίτητα για να δώσετε σε κάποιον θεραπεία. Στην πραγματικότητα στο Ρέικι 1, δεν δίνεται κανένα σύμβολο και ο μαθητής μαθαίνει να δίνει θεραπεία απλά με την επίθεση των χεριών. Τα σύμβολα του Ρέικι διδάσκονται στο Ρέικι 2 και πάνω.

ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΓΕΝΙΚΩΣ

Τα σύμβολα του Ρέικι εργάζονται διαφορετικά από τα περισσότερα άλλα σύμβολα, έτσι είναι σημαντικό να καταλάβετε πως δρουν τα σύμβολα γενικά πριν εξηγηθεί πως δρουν τα σύμβολα του Ρέικι. 

Τα σύμβολα δρουν σε διαφορετικά επίπεδα της συνειδητότητας. Κάποια σύμβολα δρουν περισσότερο στο νοητικό επίπεδο του ανθρώπου, μεταφέροντάς του το μήνυμα που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο σύμβολο που βλέπει. 

Σαν παράδειγμα, η εικόνα ενός δολαρίου μεταφέρει την ιδέα του χρήματος, μία μουσική νότα εκφράζει την ιδέα κάποιου ιδιαίτερου ήχου, ένα σύμβολο δικαιώματος, εκφράζει ότι κάποιος έχει την κυριότητα μίας γραπτής εργασίας και ένα αστρολογικό σύμβολο μπορεί να δείχνει έναν συγκεκριμένο πλανήτη, με τις ποιότητές του και άλλα πολλά. Και πράγματι οι λέξεις οι ίδιες μπορεί να γίνουν σκέψη σαν σύμβολα για ιδέες.

Τα σύμβολα μπορεί να εκφράζουν συναισθήματα κι άλλα θέματα συνειδητότητας όπως είναι η εικόνα μίας καρδιάς η οποία εκφράζει την αγάπη ή την στοργή ή ένα θρησκευτικό σύμβολο δημιουργεί συνειρμούς πνευματικών συναισθημάτων στην καρδιά των πιστών αυτής της θρησκείας.

Τα σύμβολα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σαν μέρος μίας τεχνικής για να βοηθήσουν κάποιον ο οποίος βαδίζει σε μία συγκεκριμένη κατάσταση συνειδητότητας. 

Αυτό μπορεί να συμβεί μέσα από την χρήση ενός μηχανισμού ανταπόκρισης ερεθίσματος των αισθήσεων την οποία χρησιμοποίησε ο Παβλόφ.

Σε αυτό το διάσημο πείραμα, τάιζε τον σκύλο του και ταυτόχρονα κτυπούσε ένα κουδούνι. 

Μετά από λίγο όταν κτυπούσε το κουδούνι, έτρεχαν τα σάλια του σκύλου του ακόμα κι όταν δεν υπήρχε παρουσία φαγητού. 

Στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό αυτή η διαδικασία αποκαλείται anchoring (αγκίστρωση).

 O Παβλόφ χρησιμοποίησε αυτήν την μέθοδο για να δημιουργήσει μία κοινότυπη ανταπόκριση, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μας επηρεάσει αποφασιστικά για πολύ θετικές αποκρίσεις. 

Στην μεταφυσική πρακτική, είναι δυνατόν με τον χρόνο να αναπτύξει κάποιος την δυνατότητα να πάει σε υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας και τότε να προσδιορίσει ένα σύμβολο σε αυτήν την ιδιαίτερη κατάσταση.

Και μέσα από πρακτική κάποιος μπορεί να επηρεάσει τον νου κάποιου να πάει αυτόματα σε αυτήν την συγκεκριμένη κατάσταση με θέληση, απλά σκεπτόμενος το σύμβολο αυτό. 

Παίρνει χρόνο και μία ειδική επικέντρωση για να αναπτυχθεί αυτή η ικανότητα αλλά είναι εφικτό. 

Σαν παράδειγμα εάν κατά την πρακτική ενός διαλογισμού κάποιος αναπτύξει την ικανότητα να πηγαίνει σε μία βαθειά κατάσταση ειρήνης και όταν σε αυτήν την κατάσταση σκέπτεται ένα προκαθορισμένο σύμβολο και το κρατήσει στον νου του ενώ είναι σε αυτήν την κατάσταση και κάνει πρακτική σε αυτήν την τεχνική, τότε μετά από λίγο, αυτό που έχει να κάνει είναι να σκεφτεί το σύμβολο αυτό κι αμέσως θα πάει στην κατάσταση της ειρήνης χωρίς να χρειαστεί να διαλογιστεί.

ΠΗΓΗ

No comments:

Copyright by

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!
A Journey along the Pathway to Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...