Friday, July 8, 2016

Το ταξίδι της ζωής φέρνει ελπίδες (Μυθιστόρημα)-Φαντασία, Βιωματικό ταξίδι ή Πραγματικότητα;



Ο χώρος της δημιουργικής γραφής είναι, κατά την άποψη μου ένας παράδοξος χώρος.
Προφανώς  τα βιβλία που γράφει ένας συγγραφέας ή ποιητής είναι κατά βάθος η αυτοβιογραφία του, το βιωματικό σενάριο που έχει σμιλευτεί ολη η πορεία του σε όλες τις χρονογραμμές του χρόνου.
Ένας κύκλος που περιλαμβάνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
Επιπρόσθετα ένα βιβλίο περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που το δημιούργησαν, όλες τις αιτίες και αφορμές, αλλά και το τελικό αποτέλεσμα, την κάθαρση που έρχεται μέσα απο αυτό το ζύμωμα που συνετελείται σε άλλα επίπεδα διανόησης.
Προσωπικά το δικό μου βιωματικό ταξίδι ξεκίνησε τυπικά το 2004 με την συγγραφή του πρώτου μου μυθιστορήματος "Το ταξίδι της ζωής φέρνει ελπίδες", και συνεχίζεται μέχρι σήμερα!
Στο συγκεκριμένο βιβλίο φαντασίας η ηρωίδα του η Ιάσμη, μια μητέρα δυο παιδιών μεταμορφώνεται σιγά-σιγά σε μια πνευματική οδηγό, μέσα απο την σκόνη και την φωτιά ενός πολέμου, που κατέστρεφε αργά - αργά τον πλανήτη και ειδικά την χώρα της (!).
Η πνευματική της μετάβαση γίνεται κυριολεκτικά δια πυρός και σιδήρου, και μέσα απο απίστευτες επιθέσεις σε φυσικά και πνευματικό επίπεδο.
Η ίδια υποκινείται απο οράματα, όνειρα και αόρατες στους συνανθρώπους της Δυνάμεις, ενω οι εχθροί της νιώθουν ένα υποχθόνιο μίσος για την ίδια γιατί φυσικά με την ενέργεια, την πρόθεση της και την προσωπικότητα της εμψυχώνει και υποστηρίζει το δίκαιο και το Ανώτερο Καλό.
Αυτό απο μόνο του είναι ένας ισχυρός λόγος για να βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα σε μια χώρα που η ηθική, η πνευματικότητα, και οι αξίες περικυκλώθηκαν απο το σκοτάδι.
Η πραγματικότητα δεν είναι διαφορετική, γιατί η δική μου ζωή έχει βαδίσει πάνω στις ίδιες ρεαλιστικές ράγες στις οποίες γράφτηκε και το βιβλίο.
Αν έχω φτάσει ως εδω σήμερα εν έτει 2016 (08-07-2016) είναι γιατί αυτές οι ίδιες αξίες παραχαράχτηκαν άπειρες φορές, και η ίδια αναγκάστηκα να πολεμήσω και  να βγάλω μόνη μου την λάσπη, που κάποιοι έριξαν πάνω μου.
Η αιτία της ανοδικής πορείας μου είναι εκείνοι που με υποτίμησαν και λασπολόγησαν (συνεχίζουν και σήμερα αλλά χωρίς καμία επιτυχία πλέον...), και φυσικά αυτοί με "έσπρωξαν" να ξεκινήσω ένα ταξίδι στο Φως και στην Αγάπη, γιατί προτίμησα το "λάθος" τους να με πολεμήσουν να το μεταμορφώσω σε  μια Νέα Αρχή.
Όλα όσα περιγράφω εδω σαν βίωμα μου δεν το κάνω για να καυχηθώ οτι είμαι καλύτερη απο κάποιους άλλους ή οτι είμαι ανώτερη, αλλά για να γίνω ένα μικρό παράδειγμα για όσους βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις με εμένα, αλλά δεν έχουν ένα χέρι βοηθείας , μια υποστήριξη απο κανέναν.

A photo posted by Katerina Kostaki (@katerinakostaki1966) on

Και πιστέψτε με υπάρχουν εκατομμύρια εκεί έξω!
Ακόμη και σήμερα, μέσα στην δίνη μιας τρομερής κρίσης, υπάρχει ακόμη η δυσπιστία, η άρνηση και η υποτίμηση στο πρόσωπο μου, αλλά πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά;
Εάν όλα θα ήταν ειδυλλιακά δεν θα είχαμε ξεπέσει ηθικά και οικονομικά, και σίγουρα η Ελλάδα και ολόκληρος ο πλανήτης θα ήταν ένας παράδεισος.
Στο μυθιστόρημα η Ιάσμη έπρεπε να κατέβει στο σκοτάδι, στην άβυσσο, κυνηγημένη απο τον αδυσώπητο εχθρό της για να πολεμήσει τόσο τον ίδιο, όσο και τους εσωτερικούς της φόβους/δαίμονες της.
Η άνοδος της μέσα απο το πηγάδι ήταν η τελική ευθεία και η δική της νίκη με τον θάνατο και τον ευτελισμό.
Όμως βγήκε νικήτρια, γιατί απλούστατα είχε γεννηθεί νικήτρια.
Εκεί έξω δεν την περίμεναν παπαράτσι (όπως είπε ένας φίλτατος συνάδελφος-sic!), αλλά την περίμενε η Αγάπη και  η Ευτυχία.
Δεν είναι δα και τόσο λίγο!
Για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να μάθουν... έτσι χτίζεται η Ευτυχία και κυρίως η Επιτυχία, και οχι πάνω σε σάπιες σανίδες και σε συμβιβασμούς.

Η Ιάσμη και η Κατερίνα έχουν πολλά κοινά σημεία αλλά κυρίως ένα σημαντικό:
δεν συμβιβάστηκαν και δεν ενέδωσαν ποτέ.

Εύχομαι να μπορέσετε να ακολουθήσετε τον δρόμο που σας προτείνουν, αν και είναι λίγοι αυτοί που τον βαδίζουν.
Πιστεύω να είστε ανάμεσα σε αυτούς τους λίγους ...

Καλή αντάμωση!

A photo posted by Katerina Kostaki (@katerinakostaki1966) on

 © Κατερίνα Κωστάκη
Ενορατική συγγραφέας-ποιήτρια-θεραπεύτρια 

ACADEMY OF INNER LIGHT 

*Το ταξίδι της ζωής φέρνει ελπίδες έχει επανα-εκδοθεί στο Lulu.com.Παραγγελίες μέσω του παρακάτω συνδέσμου μέσω του Lulu.com 

No comments:

Copyright by

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!
A Journey along the Pathway to Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...