Thursday, November 26, 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ "ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΤΙΓΜΕΣ"-ΤΕΥΧΟΣ 109

Συγγραφέας,ποιήτρια ,μα πάνω απ' ολα φανατική οπαδός των ιντερνετικών χώρων κοινωνικής δικτύωσης,η Κατερίνα Κωστάκη είναι ένας νέος άνθρωπος, που τόσο απο τα βιβλία της όσο και τις δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία,καταφέρνει να οραματίζεται " ελπιδοφόρα ταξίδια " ,απαραίτητα σαν αντίδοτο στην σκληρή και υλιστική πραγματικότητα της ζωής μας της Ρίκης ΜαταλλιωτάκηΓνώρισα εσάς και το έργο σας μέσα από το περίφημο πλέον face book και όχι μέσα από ένα βιβλιοπωλείο.


Αληθινά η γνωριμία μας προέκυψε μέσα από ένα διάσημο, αλλά και παράλληλα δημοφιλή χώρο κοινωνικής δικτύωσης, το FACEBOOK.
Το γεγονός αυτό από μόνο του επισημοποιεί τον λόγο για τον οποίο παραμένει ο συγκεκριμένος χώρος τόσο δημοφιλής, επειδή πάνω από όλα προσφέρει άπειρες δυνατότητες για διαδικτύωση και διασύνδεση με άτομα από όλο τον κόσμο , τα οποία δεν θα ήταν δυνατόν να συναντήσουμε διαφορετικά.
Επιπλέον η δημιουργική προσπάθεια και το έργο ενός συγγραφέα δεν μπορεί να περιοριστεί στον στενό κύκλο ενός βιβλιοπωλείου , το οποίο προσφέρει ναι μεν την δυνατότητα προσέγγισης των «φίλων και «θαυμαστών» του συγκεκριμένου δημιουργού, αλλά από την άλλη περιορίζει την οποιαδήποτε δυνατότητα προσέγγισης εκείνων που βρίσκονται σε μακρινές αποστάσεις.
Με αυτό τον τρόπο το facebook, αλλά και κατ’ επέκταση το διαδίκτυο αναδεικνύεται σε ένα μεγάλο σύμμαχο στο πλευρό όλων όσων έχουν άπειρες δημιουργικές ιδέες και δημιουργική ορμή, αλλά δεν υποστηρίζονται για διάφορους λόγους από το υπάρχον σύστημα στον χώρο της διαφήμισης , αλλά και των εκδόσεων .
Ένας τέτοιος χώρος κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύεται θαυματουργός, γιατί επιτρέπει τόσο να εκφραστεί ο δημιουργός μέσα από τον συγκεκριμένο χώρο με τις διάφορες εφαρμογές και δυνατότητες που προσφέρει, όσο και τα μέλη του χώρου να γνωρίσουν το δημιουργικό έργο του .
Προτού επισκεφτώ το FACEBOOK ήδη είχα κάνει ένα μακρύ ταξίδι μέσα στον χώρο του κυβερνοχώρου συμμετέχοντας σε διάφορες ιστοσελίδες τόσο ελληνικές και πιο πολύ του εξωτερικού, ομάδες & κοινότητες, αλλά έχοντας επίσης δρομολογήσει την δική μου παρουσία και μέσα από την προσωπική μου ιστοσελίδα και τα blogs μου .
Η συναναστροφή μου με συγγραφείς από το εξωτερικό , και η υποδειγματική βοήθεια - σε μια εποχή αρκετά δύσκολη για εμένα - που μου προσέφεραν με έπεισαν ότι μπορούσα να προχωρήσω .
Με αυτό το portfolio και την σημαντική εμπειρία μου από τον χώρο της συγγραφής και των εκδόσεων προχώρησα στην ένταξη μου στο FACEBOOK.
Η προσέγγιση ήταν εύκολη, γιατί είχα ήδη μεταφράσει κάποια κείμενα μου στα αγγλικά .
Όπως ήταν φυσικό οι πρώτες πιο δεμένες φιλίες ήταν από το εξωτερικό , το «target group ” στο οποίο μέχρι σήμερα έχουν μεγάλη απήχηση τα άρθρα μου.
Μέχρι σήμερα έχω δημιουργήσει ένα σημαντικό δίκτυο, απόκτησα φιλίες που αποδεικνύονται αρκετές φορές αληθινές και αξιόπιστες , σε τέτοιο σημείο που να αισθάνομαι δικαιωμένη που ακολούθησα αυτόν τον δρόμο.
Έπειτα προωθώ τα δυο βιβλία μου, τόσο το "Ταξίδι της ζωής φέρνει ελπίδες ", όσο και το βιβλίο ποίησης μου «Συμπαντικό Φως », ενω παράλληλα προετοιμάζω το έδαφος για τα επόμενα βιβλία μου.


Η τόσο μεγάλη απήχηση όμως του κυβερνοχώρου , είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, μήπως σημαίνει την αρχή του τέλους του βιβλίου;

Το βιβλίο παραμένει ένας αξιόπιστος φίλος και δεν κινδυνεύει να χάσει την αξία του και την θέση του μέσα στην ζωή μας .
Αποτελεί την συντροφιά μας στις μοναχικές μας διαδρομές μέσα στο ατέλειωτο ταξίδι της ζωής .
Εκείνο όμως που αλλάζει είναι ο τρόπος προσέγγισης και διάδοσης ενός βιβλίου μέσα στην κοινωνία , αλλά και ο τρόπος που προσδιορίζεται ένας δημιουργός .
Όσο η ανθρωπότητα εξελίσσεται , τόσο αλλάζουν οι μορφές προσέγγισης της συγγραφής , της τέχνης , της ποίησης και γενικότερα της δημιουργίας.
Παράλληλα αλλάζει και ο τρόπος έκφρασης των δημιουργών γιατί αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός της δημιουργίας: Να παρέχει άπειρες δυνατότητες , γιατί όλα είναι δυνατά και πιθανά σε ένα εξελισσόμενο Σύμπαν άπειρων ευκαιριών , ιδεών , δημιουργημάτων και αφθονίας.


Που πιστεύετε πως οφείλεται αυτή η εμμονή του κόσμου με το face book ;

Κατά την άποψη μου δεν αποτελεί εμμονή , γιατί το FACEBOOK είναι ένα μέσο και όχι αυτοσκοπός στην ζωή μας.
Σίγουρα υπάρχει ζωή έξω από το «κυβερνοδιάστημα» , μια ζωή γεμάτη ευκαιρίες και προκλήσεις .
Το FACEBOOK και κατ’ επέκταση το διαδίκτυο είναι μια μοναδική καινοτομία, ένας τρόπος να δοκιμάσουμε τον εαυτό μας και τις δυνατότητες μας , να συνδιαλλαχτούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις , να διασκεδάσουμε να δημιουργήσουμε , να διαφημίσουμε και να διαφημιστούμε και εν τέλει –το πιο σημαντικό- να εκφράσουμε την άποψη μας χωρίς να έχουμε τον περιορισμό και την παρακώλυση οποιαδήποτε μηχανισμού .
Με τις άπειρες εφαρμογές που υπάρχουν στο διαδίκτυο πιθανόν να μην είναι τόσο απαραίτητη η προσέγγιση και αναζήτηση ειδημόνων (ειδικών) στο θέμα του μάρκετινγκ, γιατί το ίδιο το διαδίκτυο είναι ένας τεράστιος μηχανισμός μάρκετινγκ και ένα μέσο προβολής και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.
Πιθανόν η επιδοκιμασία του κόσμου για το FACEBOOK , να στηρίζεται στην ευκαιρία να γνωρίσεις νέους ανθρώπους , και να μοιραστείς σκέψεις και ιδέες μαζί τους .


Βλέπετε το ηλεκτρονικό βιβλίο να ανατέλλει;

Το ηλεκτρονικό βιβλίο έχει ήδη ανατείλει στις ανεπτυγμένες χώρες .Στην χώρα μας πολλά θέματα, όπως και νέες τεχνολογίες παραμένουν άγνωστες για τους Έλληνες πολίτες , γιατί υπάρχει αρκετή δυσπιστία στην αποδοχή νέων καινοτομιών .
Οι αλλαγές φτάνουν πολύ αργά στην χώρα μας και ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο χρόνο να τις αφομοιώσει.
Ελπίζω να ξεπεραστούν οι οποιεσδήποτε ανασφάλειες και προκαταλήψεις και να επιτρέψουμε στο ηλεκτρονικό βιβλίο να κερδίσει την θέση που αρμόζει στην ζωή μας .
Φυσικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει ως λαός να αποβάλλουμε κάποιες συνήθειες μας, όπως είναι η απροθυμία να διαβάζουμε όσο θα οφείλαμε , και να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να εξελίσσεται.
Ήδη στην προσωπική μου ιστοσελίδα υπάρχει το πρώτο μου ηλεκτρονικό βιβλίο, το βιβλίο ποίησης μου (Συμπαντικό Φως ), το οποίο μπορεί κανείς να αγοράσει και να κατεβάσει στον υπολογιστή του .
Σύντομα θα υπάρξει σε ηλεκτρονική μορφή και το μυθιστόρημα μου (Το ταξίδι της ζωής φέρνει ελπίδες ).&


2 comments:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη said...

Αντε Κατερίνα, και στους Ταιμς με το καλο....αν και δε κατάλαβα;
Τι παραπάνω εχουν οι Ταιμς δηλαδή απο το ΣΤΙΓΜΕΣ;

Katerina Kostaki Official said...

Πολύ καλό σχόλιο !!!

Copyright by

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!
A Journey along the Pathway to Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...