Monday, February 8, 2010

Δημιουργικότητα και Συμπαντική Συνείδηση - © Κατερίνα ΚωστάκηΊσως να φαίνεται τόσο κοινότυπο , αλλά ως επί το πλείστον η σύλληψη μιας ιδέας ή ενός δυνατού συναισθήματος μοιάζει με μια κυοφορία , δύσκολη και επώδυνη

Όπως αναφέρει και η ποιήτρια
Μάγια Αγγέλου (Maya Angelou ) :«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγωνία από το να 'χεις μέσα σου μια ιστορία ανείπωτη».

Είναι σαν να κουβαλάς το παιδί το οποίο από στιγμή σε στιγμή θα αποχωριστείς, για να του επιτρέψεις να γίνει απόκτημα ολόκληρου του κόσμου.
Ουσιαστικά το κάθε δημιούργημα είναι η υλοποιημένη μορφή ενός συναισθήματος ( ή πολλών ), και εμείς ως δημιουργοί επιτρέπουμε σε αυτό το αίσθημα να αποδεσμευτεί από τον μητρικό χώρο και να λάβει μορφή.
Tο έμβρυο του συναισθήματος μετατρέπεται σε ένα γραπτό κείμενο , ποίημα , καλλιτέχνημα , ένα δημιούργημα οποιασδήποτε μορφής .
Αυτό το δημιούργημα ανήκει σε ολόκληρο τον κόσμο , και όχι αποκλειστικά σε εμάς τους δημιουργούς.
Όπως τόσοι άλλοι πνευματικοί δημιουργοί, έτσι και εγώ είμαι πνευματική μητέρα πολλών και ξεχωριστών πνευματικών παιδιών , και αυτό είναι κάτι που με κάνει να νιώθω υπέροχα.
Το αίσθημα του να μοιράζεσαι και να προσφέρεις είναι μοναδικό, και θα έλεγα ότι όσοι δεν έχουν κατανοήσει την σημασία του να προσφέρει κανείς στους συνανθρώπους του , έχουν χάσει την ευκαιρία να γνωρίσουν μια μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία για την ανθρώπινη ύπαρξη.
Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας μοναδικής εποχής ,στην αρχή μιας νέας αυγής, όπου το φως δειλά – δειλά κάνει την εμφάνιση του, εφόσον εμείς οι ίδιοι του επιτρέψουμε να αναδυθεί, πρώτα από όλα από μέσα μας.
Ξέρετε, όλοι εμείς που αφιερώνουμε ώρες γράφοντας κείμενα, ποιήματα,ιστορίες, ανεβάζοντας ανακοινώσεις στο διαδίκτυο , δημιουργούμε βίντεο, που όλα στο σύνολο τους έχουν σχέση με το φως, την αγάπη, την πνευματικότητα, τις αξίες, την αφύπνιση, δεν είμαστε γραφικοί , ούτε ονειροπαρμένοι, όσο μερικοί πιστεύουν .
Άλλωστε πάντα υπήρχαν άνθρωποι ξεχωριστοί,  που μετέφεραν μηνύματα στους ανθρώπους, και αυτοί οι άνθρωποι κυνηγήθηκαν και σπιλώθηκαν, και όλα αυτά γιατί πίστευαν σε κάτι ανώτερο.
Κανένας δεν αφιερώνει την ζωή του, τον χρόνο του, δεν θυσιάζει την διασκέδαση του, για πλάκα.
Χωρίς αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους η ανθρωπότητα δεν θα είχε εξελιχθεί, και δεν θα είχε κάνει το πνευματικό άλμα , έστω και αν αυτό έγινε μέσα στο άγνωστο.
Όλοι εμείς , και είμαστε ειλικρινά πάρα πολλοί σε αυτόν τον πλανήτη, έχουμε πίστη σε κάτι ανώτερο και σύνδεση με αυτό.
Έχουμε επιτρέψει σε αυτό που ονομάζεται Θεός , Φως, Άγγελοι, Δυνάμεις του Φωτός, να περάσουν την πόρτα της καρδιάς μας, με μεγάλο ρίσκο τις περισσότερες φορές.
Ρίσκο γιατί η αγάπη μας και η πίστη μας δεν γίνεται πάντα αποδεκτή από το σύνολο των ανθρώπων, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι οι οποίοι ζουν μέσα σε φόβους και ανασφάλειες θεωρούν ένα άνθρωπο με αξίες επικίνδυνο για τις προσωπικές τους βλέψεις .
Να ξέρετε όμως ότι ακόμη και αν κάποιοι ζουν και εργάζονται στην παρακμή και στην αδράνεια, κάποιοι άλλοι εκεί έξω εργάζονται για το Καλό, χωρίς να ζητάνε τίποτε, και χωρίς να διαφημίζονται από τα χειραγωγούμενα ΜΜΕ.
Με λίγα λόγια ζουν μια underground ζωή, στο παρασκήνιο, σαν επιλογή τους.
Η μεγαλύτερη χαρά όλων όσων από εμάς εργαζόμαστε για το Καλό έρχεται όταν βλέπουμε να υπάρχουν άνθρωποι που λαβαίνουν το μήνυμα, που αφυπνίζονται και ακολουθούν το μονοπάτι της αλήθειας και της αγάπης.
Πιστεύω ότι ήδη ο αριθμός αυξάνεται και ολοένα περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν μια συμπαντική συνείδηση και σύνδεση με κάτι υπέροχο και μοναδικό και με το οποίο είμασταν για αιώνες αποκομμένοι :


"Συμπαντική Συνείδηση".


© Κατερίνα Κωστάκη


**Παρακάτω είναι ένα βίντεο που δημιούργησα πριν απο λίγες ημέρες, προσθέτοντας ένα άρθρο που έγραψα πριν από δυο χρόνια.
(Αν θέλετε μπορείτε να κλείσετε τον ήχο από την μουσική υπόκρουση του μπλόγκ , κάτω δεξιά στο jamendo.com).
No comments:

Copyright by

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!
A Journey along the Pathway to Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...