Sunday, March 14, 2010

Η αφύπνιση , το 2012 και το μονοπάτι προς την άνοδο...



Πολλοί είναι οι άνθρωποι που τα τελευταία χρόνια συζητούν για το «τέλος των εποχών», για την έλευση του 2012, την «Δευτέρα Παρουσία », και άλλα θέματα αρκετά συναρπαστικά .
Ο κόσμος λατρεύει το μεταφυσικό , το παράδοξο και ότι κρύβεται πίσω από το βέλο της ανθρώπινης πραγματικότητας .
Απλά αναζητούν την «αλήθεια» ρίχνοντας κλεφτές ματιές από τον τοίχο που χωρίζει τον κόσμο μας από το μυστήριο , πολλές φορές δείχνοντας περιέργεια , άλλοτε απόρριψη , αλλά κατά βάθος όλοι ιντριγκάρονται με την ματαιόδοξη πλευρά των γεγονότων , χωρίς να ψάχνουν βαθύτερα να ανακαλύψουν τι συμβαίνει.
Προτιμούν να αναλώνονται σε εύπεπτες ειδήσεις , που γαργαλούν τον ουρανίσκο της επίπεδης φαντασίας τους , απορρίπτοντας οτιδήποτε άλλο βαθυστόχαστο και πολυεπίπεδο και διακωμωδώντας τις καταστάσεις που τους βάζουν με τα κουραστικά διλλήματα τους στην άβολη θέση της αναζήτησης .
Αν δεν μετατραπεί κάποιος σε αναζητητή της αλήθειας , να μην περιμένει να του δοθεί η «αλήθεια » στο πιάτο , γιατί αυτό που θα του προσφέρουν κάποιοι ίσως να είναι η παραποίηση της αλήθειας , αλλά όχι ή ίδια η «αλήθεια».
Εκείνος λοιπόν που αποτελεί τον γνώστη και μεταφορέα μηνυμάτων , το διάμεσο , οφείλει απλά να μεταδώσει τα εσωτερικά του μηνύματα στον κόσμο , κάτι που είναι αρκετές φορές επώδυνο.
Επώδυνο γιατί από την μια πλευρά γνωρίζει γεγονότα και καταστάσεις που προκαλούν θλίψη , από την άλλη όμως έχει απέναντι του την απόρριψη ή και αδιαφορία του κόσμου, ο οποίος επηρεάζεται από εξωτερικά γεγονότα και αντίστοιχες καταστάσεις.
Η γλώσσα που οφείλει να χρησιμοποιήσει είναι απαραίτητο να συνάμα απλή και κατανοητή , ώστε να μην θεωρηθεί αρκετά δυσνόητη ή υπερβολικά απλοϊκή .
Σίγουρα αυτό που δεν μπορεί να προσφέρει ένα διάμεσο είναι «μασημένη τροφή».
Ο καθένας επιλέγει τι θέλει να διαβάσει, ακούσει, σημειώσει , ακολουθήσει , και κανένας δεν μπορεί να του επιβάλλει τις απόψεις του , αν εκείνος δεν το επιθυμεί.

Ο κάθε άνθρωπος έχει ελευθερία βούλησης …

Το ίδιο ισχύει και για την πορεία προς την άνοδο : είναι μια επιλογή.

Αυτό που ένα διάμεσο δεν έχει δικαίωμα να πράξει είναι να σταματήσει να ελπίζει ότι κάποιος άνθρωπος θα ακούσει το κάλεσμα του και θα ανταποκριθεί.


Είναι τόσο εύκολο να μιλήσει κάποιος για την αφύπνιση , αλλά είναι εξίσου δύσκολο να ακολουθήσει ένα δρόμο , το μονοπάτι , που θα τον οδηγήσει ως εκεί.
Οι λόγοι είναι αρκετοί , αν και αρκετά πολύπλοκοι για να είναι κατανοητοί από ένα ανθρώπινο μυαλό.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν και όλα τα μονοπάτια έχουν την ίδια κατάληξη προς την εξέλιξη , αλλά ουσιαστικά η επιλογή του μονοπατιού είναι προσωπική επιλογή.
Σημασία έχει η πρόθεση του ανθρώπου να ακολουθήσει το μονοπάτι που δεν ικανοποιεί μόνο τις δικές του φιλοδοξίες , αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Όποιο και να είναι το μονοπάτι , είναι απαραίτητο να κρατηθεί σταθερός σε αυτό , για να φτάσει εκεί που είναι το τέλος του ταξιδιού του .

Το μονοπάτι δεν είναι μια δίοδος που το παίρνεις και μετά το αφήνεις , γιατί όταν αποφασίζεις να ξεκινήσεις αυτή η πορεία έχει μια συνέχεια.

Από ένα σημείο και μετά δεν επιθυμείς να σταματήσεις (αυτό το έχω τονίσει επανειλημμένως…), γιατί το μονοπάτι προς το Φως είναι εξυγίανση ενός εαυτού , που για χρόνια ήταν παραδομένος σε προγραμματισμούς και παραπλανήσεις.

Εξυγίανση σημαίνει να αφήνεις πίσω σου σιγά – σιγά ότι είναι βαρίδι για την εξέλιξη και αυτό μπορεί να σημαίνει : χαμηλού επιπέδου ενέργειες ,πράξεις, πρότυπα, σκέψεις , επιλογές που δεν αντιπροσωπεύουν την ανώτερη βλέψη μας , πληροφορίες και γνώσεις που δεν εξυπηρετούν τον σκοπό μας , οτιδήποτε ελέγχει το μυαλό μας .

Εξυγίανση είναι να πετάξεις τον παλιό φθαρμένο μανδύα της ύπαρξης σου και να ενδυθείς τον νέο.

Αυτό ξεκινάει από τα υλικά αγαθά και καταλήγει στις ανθρώπινες σχέσεις.

Με λίγα λόγια οτιδήποτε ζει παρασιτικά μέσα μας , τραβώντας μας ενέργεια , η οποία είναι αναγκαία για την εξέλιξη μας.

Να περάσεις στην απέναντι όχθη όπου πλέον κοιτάς τον παλιό εαυτό σου σαν θεατής.
Ένας θεατής αναβαθμισμένος , ένας εαυτός , όπου πλέον βλέπεις το σύνολο και όχι το εγώ σου.

Βλέπεις τον εαυτό σου ως μέρος ενός μεγάλου κύκλου , όπου όλοι οι άνθρωποι είναι Ένα και δεν υπάρχει διαχωρισμός.
Όταν αρχίζεις να βλέπεις τον κόσμο ως Ένα , τότε ξεκινάει μέσα σου ένα πρωτόγνωρο αίσθημα Αγάπης , μπροστά στο οποίο η καθημερινότητα φαίνεται αστεία , και σίγουρα πολύ μικρή για να σε χωρέσει.
Γιατί μέσα στην δίνη της καθημερινότητας νιώθεις πολύ μεγάλος και δυνατός για να χωρέσεις.
Απλώνεσαι λοιπόν πέρα από τα όρια της πραγματικότητας και αγκαλιάζεις όλο τον κόσμο και το Σύμπαν .

Είναι μια εμπειρία μοναδική…παραδέξου το!
Το μέλλον είναι τώρα!
Ας ζήσουμε
τις υπέροχες στιγμές
όπως εκείνες έρθουν .
Ίσως το αύριο να είναι εδώ
και εμείς να ζούμε
τις ημέρες
που όλοι κάποτε περίμεναν!

Το μέλλον είναι τώρα!
και εμείς ας υποκλιθούμε
μπροστά του
χωρίς φόβο ή ενοχή .

Τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή!



Copyright Κατερίνα Κωστάκη
12-03-2010
Συγγραφέας του μυθιστορήματος : «Το ταξίδι της ζωής φέρνει ελπίδες» καθώς και του βιβλίου ποίησης : «Συμπαντικό Φως».
Εάν ενδιαφέρεστε για την αγορά τους μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα μου ENDLESS JOURNEY ή να στείλετε μήνυμα στο e-mail : katerina.kostaki@gmail.com (αγορά και μέσω ταχυδρομείου με αντικαταβολή).

No comments:

Copyright by

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!
A Journey along the Pathway to Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...