Monday, May 10, 2010

ΟΙ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Η Ελλάδα διάγει μια δύσκολη, μεταβατική περίοδο, μια από εκείνες τις κρίσιμες εποχές ή διαστήματα, κατά την διάρκεια της οποίας αναζητάει την " ταυτότητα " της ανάμεσα σε εξελίξεις, πολιτικές, οικονομικές , κοινωνικές κ.α.

Μοιάζουν με τις "συμπληγάδες πέτρες " της εξέλιξης, ένα πέρασμα από μια κατάσταση σε μια άλλη, όπου όλα μοιάζουν να είναι από ρηχά έως βαρετά, από κρίσιμα έως επικίνδυνα, νοσηρά έως σκοτεινά .

Δεν είναι ένα εύκολο πέρασμα από την μια κατάσταση στην άλλη , και μοιάζει με ένα είδος "Μαθήματος ", που πρέπει να διδαχτούμε ως έθνος.

Ανάμεσα στους πολλούς, στην μάζα που άγεται και φέρεται από διάφορους πειρασμούς, ποικίλες αρνητικές επιρροές, ανθρώπους και καταστάσεις,υπάρχει μια καθαρή ποιότητα, μια εικόνα ανθρώπων, που διψούν για κάτι καλύτερο και συνάμα διαφορετικό.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι ανάμεσα μας, περπατούν, βλέπουν, κρίνουν, αντιλαμβάνονται τα γεγονότα, είναι άνθρωποι απλοί, καθημερινοί.

Ίσως να περπατούν δίπλα μας αόρατοι, απαρατήρητοι, είτε γιατί έτσι επιθυμούν, είτε γιατί οι συνθήκες δημιούργησαν τον περίπλοκο ιστό τους και τους έχουν παγιδεύσει μέσα στα νήματα της ανασφάλειας, υποτίμησης ακόμη και ατολμίας.Βρίσκονται όμως εκεί και περιμένουν υπομονετικά την σειρά τους να μιλήσουν, να αντιδράσουν , να δημιουργήσουν.

Αρκεί μια μικρή σπίθα και γίνεται φωτιά.

Πάντα η ιστορία γράφτηκε από τους απλούς ανθρώπους , που ποτέ ίσως δεν τους γνωρίσαμε αλλά υπάρχουν μέσα μας , γιατί η ιστορία δεν χάνεται.

Οι άνθρωποι της σημερινής Ελλάδας έχουν βαρεθεί την νοσηρότητα, την διαφθορά και επιθυμούν κάτι « νέο » , μια ελπιδοφόρα αλλαγή.

Αυτό το « νέο » δεν έχει σχέση με κόμματα πολιτικά, με τον ξεπερασμένο κοινωνικό ιστό, αλλά με την ουσία των γεγονότων.

Όσοι επιμένουν να χρωματίζουν τις αλλαγές στην κοινωνία μας, απλά διαιωνίζουν την συντήρηση, τον παλαιό τρόπο ζωής, ίσως γιατί στηρίζονται ή εν τέλει εξαρτώνται από αυτόν.

Πώς να δικαιολογήσουν άλλωστε την ύπαρξη τους ;

Το παλαιό σκηνικό έχει θρυμματιστεί και δεν ταιριάζει πλέον στο νέο που προετοιμάζεται να βγει στην επιφάνεια.

Οι αλλαγές σε μια κοινωνία προϋποθέτουν θυσίες και διορατικότητα, πίστη και επιθυμία για το καλύτερο.

Ως πολίτες πρέπει να αναζητούμε την ποιότητα, την διατήρηση του πολιτισμού μας, την αναγέννηση της κοινωνίας μας, την ενότητα, την αγάπη για τα ιδεώδη, τις αξίες μας, την κατατσαλακωμένη μας αυτοπεποίθηση, την εξαφάνιση της καχυποψία, αλλά και της υπεροψίας.

Πρέπει ως έθνος να αγαπήσουμε επιτέλους τους ανθρώπους που το αποτελούν, και να σταματήσουμε να βλέπουμε μονόφθαλμα και υστερόβουλα.

Οι αλλαγές έρχονται από μέσα μας, όταν σαν άνθρωποι πιστεύουμε στην βελτίωση μας και την εξέλιξη μας .

Εάν δεν πιστέψουμε σε εμάς σαν έθνος, είναι δύσκολο να πιστέψουν οι υπόλοιποι.

Νομίζω ότι πρέπει να αναλογιστούμε τις συνθήκες που επικρατούν και τις δράσεις που πρέπει να αναλάβουμε.


Copyright Κατερίνα Κωστάκη
28-03-2008

ENDLESS JOURNEY in FACEBOOK

**Σημείωση :Το άρθρο το έγραψα πριν απο δυο και παραπάνω χρόνια ...

1 comment:

kariatida62 said...

Έχεις το χάρισμα και προβλέπεις! Μάλλον παρατηρείς προσεχτικά και πιάνεις τον παλμό της κοινωνικής τάσης!
Ωραίο κείμενο,ωραία προτροπή!

Copyright by

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!
A Journey along the Pathway to Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...