Wednesday, November 11, 2009

Πως να συνδυάσετε την πνευματικότητα με την εργασία



Οι πέντε βασικές ανθρώπινες αρχές που συναντούμε σε όλες τις θρησκείες είναι η αλήθεια, η ορθότητα ,η δικαιοσύνη, η αγάπη και η μη-βία.

Τι σημαίνει όμως ορθότητα;

Σημαίνει να ενεργείς σύμφωνα με τον Θεϊκό Νόμο, τις ηθικές αξίες και την ενότητα όλης της Ζωής.

Η ορθότητα από την πνευματική βάση είναι να ενεργείς σύμφωνα με την Θεϊκή Φύση και ζει μέσα στον ίδιο μας τον εαυτό, αλλά υπάρχει παντού σε ολόκληρη την δημιουργία.

Πνευματικότητα είναι η εναρμόνιση με το Συμπαντικό Πνεύμα .

Όταν εναρμονίζεσαι με το Συμπαντικό Πνεύμα δεν λειτουργείς από τον χώρο του Εγώ. Λειτουργείς από έναν χώρο, που είναι για το καλό ή όφελος του συνόλου.

Δυστυχώς αυτή η αρχή στην σημερινή μας πραγματικότητα έχει καταστρατηγηθεί κατά κόρον, γιατί το Εγώ είναι αρκετά δυνατό και πάντα εμφανίζεται μπροστά μας σε κάθε στιγμή, σε κάθε μας ενέργεια, σε κάθε πράξη.

Κατά συνέπεια ο άνθρωπος σήμερα πρέπει να επενδύει πολύ χρόνο, αλλά και να υποβάλλει μεγάλη ψυχική ενέργεια, για να ξεπεράσει τις αρνητικές επιδράσεις του Εγώ.

Ποιος είναι όμως εκείνος που θα αναπτύξει τόσο πολύ την Θέληση του ώστε να προχωρήσει στο σημείο εκείνο που ονομάζεται « ορθότητα», δηλαδή να ανεβάσει τον εαυτό του σε τέτοιο σημείο, ώστε να λειτουργεί πέρα από εγωιστικές ή εγωκεντρικές βάσεις ;

Οι άνθρωποι που λειτουργούν εγωιστικά έχουν τις εξής αξίες ή ποιότητες την ζωή τους:

~Μη ευλύγιστες ή άκαμπτες ιδέες για το τι είναι σωστό ή λάθος.

~Σκληρή κρίση σχετικά με ότι πιστεύουν λάθος.

~Αναζητούν θέσεις εργασίας που τους δίνουν το προνόμιο να επιβάλλουν την άποψη τους.

Στον αντίποδα, πόσοι από εσάς έχετε δει ανθρώπους να φτιάχνουν καριέρες που ταιριάζουν απόλυτα με τον εσωτερικό σκοπό της ζωής τους και τα φυσικά ταλέντα τους;

Ή και εκείνους που ενώ είχαν πολύ ισχυρές αξίες και πρότυπα οι συμπεριφορές τους ενέπνεαν και δημιουργούσαν αρμονία γύρω τους?


Προσωπικά έχω κάποια πρότυπα κατά νου. Πιθανόν αν το σκεφτείτε έχετε και εσείς!!


Όσοι λοιπόν εργάζονται με ορθότητα στην εργασία τους, τότε ευθυγραμμίζονται με τα εξής:

Με την ουσιώδη Θεϊκή Φύση τους,τον πνευματικό σκοπό και αξίες, τα φυσικά ταλέντα τους και καθήκοντα, τους Συμπαντικούς Νόμους και κάθε τι που εργάζεται σε αρμονία.

Άρα η ορθότητα είναι μια σαφής πνευματική ποιότητα, καθήκον που κάθε άνθρωπος κατέχει.
Περιέχει τόσο το να ακολουθείς την αίσθηση για το «σωστό μονοπάτι» στην καριέρα σου, αλλά και το να εκφράζεις την «σωστή σύνδεση» με όσα λες και πράττεις.

Βλέπουμε ότι το πρέπον συνδέεται με τις υπόλοιπες αξίες στην ζωή μας, και αυτή η διασύνδεση μπορεί να φέρει αρκετά καλά στις ανθρώπινες αξίες στον εαυτό μας.

Όταν ενεργείς ηθικά γνωρίζοντας τον σκοπό σου και τις αξίες σου, τότε βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερο εαυτό σου γεμάτο αλήθεια, ειρήνη, αγάπη και μη-βία.

Η αληθινή ερώτηση που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας από εδώ και στο εξής είναι :

Πως μπορώ να συνδεθώ με το Συμπαντικό Πνεύμα και πως θα μπορέσω να εναρμονιστώ με τον αληθινό σκοπό στην ζωή μου ;



Copyright Κατερίνα Κωστάκη


No comments:

Copyright by

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!
A Journey along the Pathway to Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...