Thursday, February 18, 2010

"Δάκρυα χαράς"- newsletter Ιανουάριος -Φεβρουάριος 2010 -"Το Φως της Αυγής"


Ίσως να μην υπάρχει πιο ιδιαίτερη στιγμή στην ζωή ενός ανθρώπου , παρά εκείνη η απροσδόκητη στιγμή που ανακαλύπτει μια πύλη , ένα μεγάλο άνοιγμα , που απελευθερώνει από την τυρρανία της άγνοιας και της αμφιβολίας.
Μια πόρτα που σε οδηγεί σε ένα άλλο επίπεδο συνειδητότητας , εκεί όπου πλέον δεν φτάνει το σκοτάδι και ο φόβος.
Φαντάσου ότι μετά από μια μεγάλη περίοδο σκοτεινιάς φτάνεις σε ένα ηλιόλουστο δωμάτιο , γεμάτο από χρώμα και αγάπη.
Μέσα σε αυτό φτερουγίζουν κάτασπρα περιστέρια , πουλιά της αιώνιας ελπίδας.
Η αγάπη σαν ηλιαχτίδα περνάει μέσα από τα ανοικτά παράθυρα και γεμίζει τον χώρο με το υπέροχο Φως της Αυγής.

Στην χώρα της Αλήθειας δεν υπάρχει χρόνος .
Υπάρχει μόνο Αιωνιότητα.

Δεν υπάρχει φόβος…
Μόνο Αγάπη.

Η Αγάπη που υπέμενε , δεν πάει χαμένη.

Ζει και βασιλεύει σαν ταξιδιάρικο πουλί μέσα από τις γραμμές του αιώνιου χρόνου .
Η ελευθερία που προσφέρει η γνώση μέσα από αόρατους ,μυστηριώδεις τρόπους απελευθερώνει την ψυχή από αιώνια δεσμά και φέρνει δάκρυα χαράς.

« Τα δάκρυα της χαράς είναι τα πιο όμορφα δάκρυα ».

Η ψυχή φορτωμένη από όμορφα δώρα είναι ο οδηγός μας σε κάθε δύσκολη κατάσταση, αρκεί να βρισκόμαστε σε σύνδεση μαζί της και να την εμπιστευόμαστε.
Πράγματι οι δρόμοι μας ανοίγουν όταν αποφασίζουμε να ακούσουμε το τραγούδι της ψυχής μας , που είναι το πιο όμορφο τραγούδι στην πλάση.
Συνήθως αυτό το τραγούδι είναι ανύπαρκτο για ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας , ανακατεμένο μέσα στις ιαχές, τους θορύβους και την εξωτερική και εσωτερική οχλαγωγία .
Μονάχα όταν αποφασίζει κάποιος να καθαρίσει τον εσωτερικό (ιερό ) του χώρο μπορεί να ακούσει την ψυχή του που μιλάει για αγάπη και αλήθεια, και σίγουρα αυτή η δραστηριότητα δεν είναι τόσο εύκολη ,αλλά ούτε και τόσο και ανώδυνη.
Ουσιαστικά στην πορεία της ζωής εμείς είμαστε οι οδηγοί μας, οι δημιουργοί των νέων ευκαιριών, οι σταυροφόροι της ελπίδας, ακόμη και όταν «κάποιοι» προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο.

Οι περισσότεροι από εμάς που βαδίζουμε στον δρόμο που διαλέξαμε να περπατήσουμε , φτάσαμε σε ένα κρίσιμο σημείο , όπου η γνώση συνοδεύεται από την εσωτερική γαλήνη , αλλά και σημαντικές διαπιστώσεις .
Όταν ταξιδεύεις μέσα από εσωτερικές συγκρούσεις , μάχες με εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς , πειρασμούς και κάθε λογής προσδοκίες , τότε το σημείο της εσωτερικής αποκάλυψης μοιάζει με την χαμένη Εδέμ.
Πιστέψτε με ότι αυτός ο θησαυρός δεν συγκρίνεται με τίποτε στον κόσμο!
Όμως τότε ανακαλύπτεις πλέον ότι η Εδέμ δεν είναι παρά η εσωτερική ισορροπία και η επανασύνδεση με το εσωτερικό Φως .
Αυτή η γαλήνη και επανασύνδεση είναι που οδηγεί πλέον στην χαρά , και πράγματι τα δάκρυα της χαράς είναι τα πιο όμορφα δάκρυα.

Η χαρά της ζωής είναι ένα όμορφο ταξίδι , που πηγάζει από την ίδια την ψυχή μας .
Μέσα λοιπόν από αυτό το ταξίδι γνωρίζουμε τι σημαίνει ζωή, ακόμη και από το κάθε αρνητικό στοιχείο, που σε τελική ανάλυση ίσως να μην είναι τόσο κακό και αρνητικό όσο νομίζουμε.

Μέσα από την κατάθλιψη κατανοούμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας , μέσα από την οργή μετατρέπουμε αυτή την ενέργεια σε δημιουργικότητα, μέσα από την λύπη ξαναβρίσκουμε την χαρά .

Άλλωστε το φως μέσα από το σκοτάδι ξεχωρίζει .

Ακόμη και η πρόσκαιρη μη επιθυμία για ζωή να είναι το έναυσμα για μια μεγαλύτερη επιθυμία για την ίδια την ζωή και τις ομορφιές της .
Κάθε στιγμή είναι μια ευκαιρία για μάθηση και εμπειρία.

Όλη η εμπειρία μας έρχεται από το βίωμα της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης , μέσα από τις δυσκολίες και τα εμπόδια , τα οποία είναι προκλήσεις για να προχωρήσουμε.
Ας κοιτάξουμε την ζωή με αγάπη , γιατί τότε θα καταλάβουμε πως η ζωή θα μας μιλήσει με τον ίδιο τόνο, και θα μας γεμίσει με τα αισθήματα εκείνα που μας οδηγούν στην χαρά και στην ευτυχία.

«Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»
Ωδή τέταρτη –Εις Σάμον
Ανδρέας Κάλβος

«Δάκρυα χαράς»

Κείμενο από την σειρά newsletter «Το Φως της Αυγής»
Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2010

Copyright Κατερίνα Κωστάκη

Συγγραφέας-ποιήτρια

**Τα "Δάκρυα χαράς" είναι το πρώτο κείμενο (Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2010 ) απο την σειρά των newsletter , τα οποία πλέον μετανομάζω σε "Το Φως της Αυγής" .

Η προηγούμενη σειρά είχε τον τίτλο ENDLESS JOURNEY NEWSLETTERS , δηλαδή newsletter απο το δίκτυο μου ENDLESS JOURNEY.

Παλιότερα κείμενα μπορείτε να διαβάσετε στο ομώνυμο γκρουπ το οποίο βρίσκεται στην κοινότητα την οποία εχω δημιουργήσει στο Ning.com : http://endlessjourney.ning.com , αλλά και στην ομάδα μου στο Facebook (ENDLESS JOURNEY) .

No comments:

Copyright by

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!
A Journey along the Pathway to Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...