Cosmic Light & The Angels Planet available on online Bookstores (list of bookstores)

Cosmic Light & The Angels Planet available on online Bookstores (list of bookstores).

The following is a list of online bookstores/Networks with my english published books (Cosmic Light & The Angels Planet). *Visi...

Tuesday, December 7, 2010

Η συγγραφή και η εξυγίανση του εαυτού


Πως θα μπορούσε να παρομοιαστεί η συγγραφή σκόρπιων σκέψεων σε ένα ημερολόγιο?

Οι λέξεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι διαφορετικές : καταγραφή, σύλληψη, συγκομιδή, αναζήτηση, περισυλλογή, ομαδοποίηση , απεικόνιση,οραματισμός,διατύπωση, και πολλές άλλες .

Όποια λέξη και να υιοθετήσουμε για να δώσουμε κάποιον προσδιορισμό στην καταγραφή σκέψεων πάνω σε ένα ημερολόγιο, ας δοκιμάσουμε να δώσουμε μια βαθύτερη έννοια σε αυτήν την ενέργεια.

Για εμένα η συγγραφή είναι μια δραστηριότητα στην διάρκεια της οποίας σκαλίζω τις μνήμες μου, άλλοτε απαλά , άλλοτε δυνατά .

Σαν την γη που σκαλίζουμε για να αναπνεύσει καθαρό αέρα , ο οποίος περνάει μέχρι τις ρίζες των φυτών.

Αυτή την αίσθηση της «αναπνοής » και της ελευθερίας ,μπορούν να την κατανοήσουν μόνο όσοι καταγίνονται με την γη , νιώθουν το χώμα , την υγρασία του εδάφους , το δέσιμο με την φύση και την απελευθέρωση από την πραγματικότητα.

Κάπως έτσι μοιάζει και η συγγραφή σκέψεων και ιδεών πάνω σε ένα χαρτί , σαν την καλλιέργεια πάνω σε γόνιμο έδαφος , αλλά και η προσπάθεια να εξευγενίσουμε ένα άγονο έδαφος ώστε να γίνει γόνιμο.

Κάθε φορά που ανοίγω αυλακιές , νιώθω έναν απέραντο πόνο, μια αφάνταστη οδύνη σαν να ξεχύνεται από μέσα μου μια κλειδωμένη ενέργεια , ένας πόνος που αναζητεί τον δρόμο του προς το Φως.

Οι σκέψεις μέσα στο κλειστό χώρο της νόησης παραμένουν σαν σκιές , ενώ όταν βγουν έξω γίνονται διάφανες.

Ανάμεσα σε αυτές τις σκέψεις υπάρχουν ριζωμένες ενέργειες που έχουν φυλακιστεί χρόνια , καθώς και βιώματα μας.

Χαμένα όνειρα , μεγάλες προσδοκίες , πόνος , θλίψη , οδύνη , οργή , πικρία, άγχος , προσβολές, αποδοκιμασίες, κακοποίηση , άρνηση ,όλα είναι βιώματα μας πλέον σε βαθύτερα επίπεδα συνείδησης.

Βιώματα που έχουν ριζώσει , έχουν μετατραπεί σε δέντρα πόνου με ρίζες απλωμένες παντού στο υποσυνείδητο μας.

Ένα ξένο σώμα μέσα στο σώμα μας.

Ένα σώμα –πόνου , όπως πολύ όμορφα αναφέρει ο Εκχαρτ Τόλλ στην «Δύναμη του Τώρα».

΄Ένας ψεύτικος εαυτός κατασκεύασμα μίας πραγματικότητας ψεύτικης επίσης , όμως συμβατό και άκρως εξυπηρετικό για τις ανάγκες αυτού του κόσμου .

Η αποφλοίωση του οδυνηρού εαυτού δεν είναι και η πιο ευχάριστη ενασχόληση. Χωρίς να θέλω να σας αποτρέψω από μια τέτοια διαδικασία , πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να σας πληροφορήσω εκ των προτέρων .

Η διαδικασία είναι άκρως επώδυνη.

Πως μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι η διαδικασία καθαρισμού του αληθινού εαυτού μας , το σκάλισμα που έλεγα πιο πάνω , λειτουργεί αποτελεσματικά?

Μα από τα άπειρα αρνητικά αισθήματα που ξεπετάγονται !

**Τα πέντε στάδια που βιώνει η ψυχή για να επιτύχει την πνευματική καλλιέργεια , η διαδικασία της οποίας ενεργοποιείται όταν προκύπτει κάποιο αναπάντεχο αρνητικά εκλαμβανόμενο συμβάν.


1.Άρνηση

2.Θυμός - φόβος

3.Προσπάθεια εκλογίκευσης, συμβιβασμού

4.Κατάθλιψη

5.Αποδοχήhttp://en.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCbler-Ross_model

http://www.businessballs.com/elisabeth_kubler_ross_five_stages_of_grief.htm


(Το μοντέλο Kübler-Ross, κοινώς γνωστό και σαν τα " πέντε στάδια της θλίψης " είχε παρουσιαστεί απο την Elisabeth Kübler-Ross στο βιβλίο της που εκδοσε το 1969 , με τον τίτλο "On Death and Dying" ).


Όλα τα παραπάνω οδηγούν στην αποδοχή και την εκμάθηση από την οποία προκύπτει η ταπεινοφροσύνη.

Η ταπεινοφροσύνη είναι η υπέρβαση του εγώ και αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέλιξη της ανθρώπινης διάνοιας .

Επίσης υπάρχουν τέσσερις μορφές αγάπης , που πρέπει να βιώσει η ψυχή προκειμένου να είναι υγιής .


1.Η αγάπη της κοσμικής διάνοιας

2.Η αγάπη του πλησίον

3.Η αγάπη προς την κοσμική διάνοια

4.Η αγάπη προς τον πλησίονCopyright Κατερίνα Κωστάκη

Συγγραφέας ~ποιήτρια και αρθρογράφος

Κείμενο /newsletter Δεκεμβρίου 2010 απο την σειρά

"Το Φως της Αυγής"

http://www.endless-journey.gr/

http://www.youtube.com/user/katerinakostaki1966

http://www.twitter.com/katerinakostaki


****Πολύ σύντομα θα σας ανακοινώσω και τα νέα μου απο τον χώρο των εκδόσεων .Κάτι καινούριο ετοιμάζεται και το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα , γιατί πρόκειται , πρώτα απο όλα για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου ονείρου μου και έπειτα αποτελεί ένα μεγάλο άνοιγμα.

Επειδή όμως ζούμε σε περίεργες εποχές και σε μια περίεργη χώρα , όπου όλα κρίνονται , κατακρίνονται , υποτιμούνται και εν τέλει ισοπεδώνονται για χάριν της κακοδαιμονίας του συλλογικού ασυνείδητου , επιφυλλάσομαι να αναφέρω περισσότερα.

Το μόνο που θα ήθελα να αναφέρω και ελπίζω να ωφελήσει κάποιους , είναι οι δικές μου δημιουργικές , λογοτεχνικές και ψυχικές προσπάθειες να αποτελέσουν παράδειγμα για εκείνους που σήμερα νιώθουν μπλεγμένοι στον ιστό της αράχνης , και αισθάνονται οτι όλα είναι τελματωμένα και μάταια.

Εφόσον κάποιος πιστεύει στις δυνάμεις του και στον εαυτό του , αλλά και σε μια Ανώτερη Δύναμης Φωτός (Θεός , Σύμπαν , Συμπαντική Διάνοια) δεν χάνεται , και οι προσπάθειες του κάποια στιγμή αναγνωρίζονται , έστω και καθυστερημένα.

Σε όσους δεν γνωρίζουν , έχω δημιουργήσει μια πνευματική ομάδα στο Facebook , με ονομασία ENDLESS JOURNEY ( http://www.facebook.com/home.php?#%21/group.php?gid=89157613410 ) , στην οποία μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και να διαβάζετε ή γράφετε κείμενα που έχουν σχέση με την παγκόσμια αφύπνιση, αναζήτηση της αλήθειας , λογοτεχνία, τέχνες ,πολιτισμό ,ποίηση , μυστήρια κ.α. , τοσο στα ελληνικά , όσο και στα αγγλικά (ως επί το πλείστον ), μιάς και πρόκειται για διεθνή ομάδα.

Εφόσον η ομάδα είναι δημιούργημα ελληνικό , θα ήταν καλό σιγά - σιγά να συμμετέχουν περισσότεροι Έλληνες , και να προσκαλούν περισσότερους φίλους /φίλες για συμμετοχή.

Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας , αν αλλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας .Ευχαριστώ πολύ όσους διαβάζουν τα κείμενα μου , αγοράζουν τα βιβλία μου και γενικά συμμετέχουν με την παρουσία τους , την υποστήριξη τους στην προσπάθεια μου να μεταφέρω μηνύματα αγάπης και ελπίδας στον κόσμο.


Με εκτίμηση

Κατερίνα Κωστάκη

Post a Comment

Copyright by

Copyright by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AFFILIATE LINKS

Popular Posts~Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Katerina's bookshelf: books-worth-readingMore of Katerina's books »
Book recommendations, book reviews, quotes, book clubs, book trivia, book lists
Copyright Katerina Kostaki 2013-2016. Powered by Blogger.