Thursday, November 5, 2009

Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ BERLIN-ATHEN ΚΑΙ "ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ"


Σήμερα θα ήθελα να κάνω μια αναφορά σε ένα πολύ ευγενικό και καλλιεργημένο άνθρωπο , από εκείνους τους λίγους που είχαν την καλή πρόθεση να διαθέσουν χώρο για αναφορά στο έργο μου μέσα από ένα πολύ όμορφο ιστότοπο.
Πρόκειται για τον Κο Εμμανουήλ Σαρίδη , και την ιστοσελίδα του BERLIN-ATHEN , με το αρκετά πλούσιο υλικό στα ελληνικά και γερμανικά .
Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας περιλαμβάνει θέματα που έχουν σχέση με τέχνες και γράμματα, θρησκεία, πολιτική, ιστορία, κοινωνία, οικονομία, βιβλία, αλλά και τουρισμός, κοινωνία, μουσική, κουζίνα, κ.α, μια αρκετά αξιόλογη και προσεγμένη δουλειά χωρίς βοήθεια , αλλά με την αγάπη και το μεράκι των δημιουργών της .
Θυμάμαι ότι πέρυσι έφτασε για πρώτη φορά ένα μήνυμα του με ενημέρωση σχετικά με την θεματολογία της ιστοσελίδας του (newsletter), γεγονός το οποίο ομολογώ μου φάνηκε εντελώς παράξενο, γιατί δεν είχε μεσολαβήσει κάποια ενδιάμεση επικοινωνία.
Η γνωριμία μας ανήκει την κατηγορία των γνωριμιών της «συγχρονικότητας », όπου τίποτα δεν γίνεται τυχαία , εφόσον το Σύμπαν, μέσω διαφόρων αόρατων διαδρομών, συνηγορεί ώστε να έρθουν κοντά όσοι παλεύουν με τις λιγοστές δυνάμεις τους για την εδραίωση της σωστής ενημέρωσης, την διατήρηση των αξιών και την διαιώνιση των πολιτιστικών ιδεών και ιδεωδών.
Είναι όμως συγκινητικό το γεγονός ότι παρότι η αντίδραση μου ήταν λίγο απότομη τότε , προχώρησε στην ανάρτηση ενός κειμένου μου που ανήκει την κατηγορία ENDLESS JOURNEY NEWSLETTERS ,το οποίο έγραψα λίγο μετά την πρώτη επίσημη παρουσίαση του μυθιστορήματος μου «Το ταξίδι της ζωής φέρνει ελπίδες».
Ίσως και αυτό να είναι ένα γεγονός από μόνο του , γιατί το κείμενο αυτό είχε γραφτεί κάτω από το πρίσμα της πικρίας για την μη συμμετοχή κάποιων φίλων και γνωστών στην πρώτη μου παρουσίαση, αλλά φευ, να που η λεγόμενη «Θεία Πρόνοια» μερίμνησε .
Την κατάλληλη στιγμή έφτασε ένα μήνυμα από τον Κο Σαρίδη με τον σχετικό σύνδεσμο «Το ταξίδι της ζωής φέρνει ελπίδες» , όπου βέβαια ανοίγοντας τον έμεινα έκπληκτη !
Πρόσφατα ανάρτησε ένα ακόμη κείμενο από το συγκεκριμένο βιβλίο , μαζί με τον πολύ όμορφο σχολιασμό: « Μερικές φορές είναι καλό να ξεφεύγουμε από το στρες της καθημερινότητας και να βυθιζόμαστε στον κόσμο της φαντασίας».
Εκείνο που είναι σημαντικό πάνω από όλα είναι η ανακάλυψη μιας νέας φιλικής σχέσης μέσα από μια σειρά απρόβλεπτων, και χωρίς λογική ερμηνεία, γεγονότων ,και η διατήρηση και ενσωμάτωση της σε μια χρυσή αλυσίδα από διασυνδέσεις , που από μόνες τους παραμένουν ένα μοναδικό υπόδειγμα, αλλά επιπλέον , και η παρακίνηση να μην αφήνουμε τον εαυτό μας να σταματάει την συνεχή αναζήτηση, και κάθε δημιουργική προσπάθεια.
Πάντα στον δρόμο μας θα υπάρχει ένας συνοδοιπόρος που με τον δικό του προσωπικό τρόπο μας παρακινεί να προχωρήσουμε μπροστά , όταν τόσοι άλλοι μας προτρέπουν «φιλικά» να τα παρατήσουμε όλα και να επιστρέψουμε λαβωμένοι στην φωλιά μας.
Ίσως η απόδραση μας μέσα από τον κόσμο της καθημερινότητας είναι αυτές οι μικρές και μεγάλες εκπλήξεις που συναντάμε στο προσωπικό ταξίδι της ζωής που είναι η ίδια η ζωή !

Σε ευχαριστώ πολύ Κε Σαρίδη και σας εύχομαι πάντα κάθε επιτυχία στο δημιουργικό σας έργο!

Κατερίνα Κωστάκη
*Πληροφορίες σχετικά με την ιστοσελίδα BERLIN ATHEN:
Community Channel Europe
e.V.Mainzer Str.
4212053 Berlin
Tel.: 030 - 67 77 67 20

No comments:

Copyright by

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!
A Journey along the Pathway to Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...