Saturday, June 26, 2010

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ


Πόσο άξιοι είμαστε να διαχειριστούμε τον κόσμο που μας περιτριγυρίζει, αν δεν είμαστε άξιοι να διαχειριστούμε τον εαυτό μας με επιείκεια και συγκατάβαση?

Πριν αρκετούς μήνες ( Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2008 ) μια εργάτρια του Φωτός ανέβασε ένα βίντεο στο γνωστό σε όλους YOUTUBE μέσα στο οποίο μετέφερε μηνύματα των Φωτεινών Δυνάμεων .
Εκείνο που μου έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό μέχρι σήμερα είναι η φράση των Φωτεινών Δυνάμεων ότι « για να θεραπεύσετε την ανθρωπότητα , οφείλετε να θεραπεύσετε πρώτα από όλα τον εαυτό σας …».

Είναι μια μεγάλη αλήθεια το νόημα της οποίας μόλις πρόσφατα άρχισα να κατανοώ απόλυτα.
Οι εμπειρίες που αποκτούμε στην διάρκεια της ζωής μας προέρχονται τόσο από τις ακαδημαϊκές μας γνώσεις, όσο από την τριβή μας με την καθημερινότητα και την συνδιαλλαγή μας με τους συνανθρώπους μας.
Ένας καλός συνδυασμός θεωρίας και πρακτικής εφαρμογής.

Αρκετές φορές συναντάμε ανθρώπους στην πορεία της ζωή μας , οι οποίοι έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν και ίσως αποδειχτεί ωφέλιμο για εμάς , γιατί μέσα απο την ακρόαση μπορούμε να λάβουμε σημαντικές πληροφορίες που πιθανόν να βοηθάνε στην εξέλιξη μας .
Πληροφορίες που έρχονται με θαυματουργό τρόπο και την κατάλληλη στιγμή!

Ας τους ακούσουμε λοιπόν…

Το χάρισμα να ακούμε είναι άκρως σημαντικό στην πνευματική θεραπευτική (και όχι μόνο…) .
Πριν να μιλήσουμε, πρώτα οφείλουμε να ακούσουμε τι μας λένε οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρεφόμαστε .

Ας είμαστε καλοί ακροατές, πριν να γίνουμε καλοί ομιλητές.

Ερχόμαστε σε αυτό τον κόσμο για να συνδιαλεχτούμε ισότιμα και τίμια με όλους, και μέσα από αυτή την συνδιαλλαγή να βρούμε το προσωπικό μας μονοπάτι ανεξάρτητα από προσκολλήσεις, εξιδανικεύσεις, ψευδαισθήσεις ή θεοποιήσεις ανθρώπων και καταστάσεων.
Καλές ή κακές εμπειρίες ίσως να μην υπάρχουν, με την στενή έννοια που συνήθως ορίζουμε, αλλά όλες αποτελούν προκλήσεις στην ζωή.
Πιθανόν στην πορεία οι περισσότεροι άνθρωποι μη θυμούμενοι τον σκοπό της ζωής τους και την σύνδεση με τον εσώτερο εαυτό τους οδηγούνται στην απέναντι όχθη.
Βλέπουν εχθρούς εκεί όπου δεν υπάρχουν ή θεωρούν τον εαυτό τους αλάθητο.
Όμως όσο η Γη ανεβάζει τις δονήσεις της τόσο εμείς καλούμαστε ή προ-καλούμαστε να επαναπροσδιοριστούμε ως οντότητες , γιατί δεν δρούμε ανεξάρτητα από αυτόν τον πλανήτη στον οποίο κατοικούμε και αποτελεί τον μητρικό μας χώρο , αλλά και με το Σύμπαν στο οποίο συγκαταλεγόμαστε σαν μέρη του συνόλου .
Εάν το εσωτερικό μας Σύμπαν δεν ακολουθεί αυτή την άνοδο σε άλλη κλίμακα συχνοτήτων, οφείλουμε να επανεξετάσουμε τους στόχους μας, να σκεφτούμε την μέχρι σήμερα διαδρομή μας στην ζωή .
Σίγουρα αυτή η πράξη είναι φαινομενικά δύσκολη, γιατί αγγίζουμε περιοχές που πονάνε και σχετίζονται με το « εγώ », ένα ψεύτικο κομμάτι μας ταυτισμένο με το Νου μας.
Ουσιαστικά είναι μια βουτιά στα βαθιά νερά του υποσυνείδητου μας όντας παράλληλα συνδεδεμένοι με το αόρατο νήμα του εσώτερου εαυτού μας.
Βλέπουμε με νέα μάτια τον παλιό μας εαυτό, απογυμνωμένο πλέον από τις παρωπίδες και τις ψευδαισθήσεις.
Ο εσωτερικός ωκεανός μας περιέχει παλιά μας λάθη, εμπειρίες που δεν αξιολογήθηκαν, αποφάσεις που πάρθηκαν, επιλογές που έγιναν ή δεν έγιναν και ένα κόστος που είναι πολύ βαρύ.
Πρόκειται για νοητικό -συναισθηματικό-ψυχικό καθαρισμό, μια λυτρωτική κίνηση, που μας αφήνει διάφανους και αληθινούς στα μάτια ενός θεατή.
Ο δικός μας θεατής σε μια ταινία που είναι η ύπαρξη μας.
Αναγνωρίζοντας όλα τα παραπάνω προχωράμε πιο δυνατοί σε νέες αποφάσεις.
Μέσα από αυτή την αναγνώριση μπορεί κανείς να νιώσει στιγμές απόλυτης λύτρωσης, γιατί η τελική διαπίστωση είναι ότι η ζωή μας φέρνεται εγκάρδια.
Αφήνοντας να αναβλύσει το ανώτερο αίσθημα της Ευγνωμοσύνης το κέντρο της καρδιάς ενεργοποιείται και απλώνονται κύματα Αγάπης.
Αυτή η υπέρτατη ενέργεια μας δίνει νέα ώθηση και ανάπτυξη, ώστε μαζί μας να συμπαρασύρουμε όλο τον κόσμο σε ένα δρόμο χαράς και ευλογίας!

Με Αγάπη και Aφοσίωση

Κατερίνα Κωστάκη
Copyright
Συγγραφέας- ποιήτρια

"ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ"
ENDLESS JOURNEY NEWSLETTER JUNE 2009

No comments:

Copyright by

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!
A Journey along the Pathway to Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...