Wednesday, December 23, 2015

Συνέντευξη της Κατερίνας Κωστάκη προς τον Παναγιώτη Κάρδαρη




Η Κα Κατερίνα Κωστάκη είναι πνευματική συγγραφέας, ποιήτρια και ιδρύτρια της Inner-Light Academy

Κυρία Κωστάκη,  καταρχήν επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω καθώς είναι χαρά τόσο για εμένα όσο και για τους αναγνώστες μας, που αφιερώνετε λίγο από τον χρόνο σας προκειμένου να μας παραχωρήσετε αυτήν την συνέντευξη.


1. Γνωρίζουμε ότι είστε πνευματική συγγραφέας. Τι είναι τελικά αυτό που σας ώθησε να ακολουθήσετε αυτήν την πορεία της σύλληψης του πνεύματος στο χαρτί μέσω της πένας, ποιο είναι το βαθύτερο κίνητρό σας;

Η διαδρομή και η εξέλιξη προς την πνευματική (και όχι μόνο) αφύπνιση είναι από μόνη της ένα μυστήριο. Συνήθως  η Αφύπνιση πραγματοποιείται με αόρατους στον περισσότερο κόσμο τρόπους, ο δε σκοπός της είναι για εκείνους που λαμβάνουν το χρίσμα να μεταμορφώνονται σε γέφυρες για τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν την πρόθεση να περάσουν στην απέναντι όχθη.
Πάντα η επιλογή ανήκει στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, στο αν θα κάνει το άλμα της πίστης  προς το άγνωστο ή όχι.
Tο βασικό κίνητρο για το ξεκίνημα της συγγραφής τόσο των βιβλίων μου , όσο και των άρθρων, newsletter, αλλά και ποιημάτων ήταν και συνεχίζει να είναι η βαθύτερη μου επιθυμία να βοηθήσω κάθε άνθρωπο να ξεκινήσει ένα ταξίδι ζωής μέσα από τις λέξεις και τις εικόνες, ένα μυστηριώδες ταξίδι στις άπειρες χρονογραμμές που επιτρέπουν στην φαντασία να κυριαρχεί και να παρέχει στους ανθρώπους ανεκτίμητες αξίες και πρότυπα που ενδυναμώνουν το μυαλό και το σώμα.


2. Ποιος είναι για εσάς ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης της αυτοβελτίωσης για έναν νεόφυτο του πνευματικού δρόμου; Τι θα προτείνατε εσείς;

Ένας νεόφυτος του πνευματικού δρόμου οφείλει –όσο και αν φαίνεται περίεργο-να είναι βαθιά ρεαλιστής. Το μονοπάτι προς το Φως δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα, ούτε με μαγικές συνταγές. Το μονοπάτι, το οποίο είναι εσωτερικό και με κατεύθυνση προς το εσώτερο φως μας  είναι ένα καθαρά επώδυνο ταξίδι  χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, αλλά με ανεπανάληπτες ευκαιρίες ανέλιξης. Γι αυτό ως συνήθως είναι λίγοι αυτοί που το ακολουθούν. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τον εύκολο δρόμο, το πιο ταξιδεμένο δρόμο με τις περισσότερες απολαβές (υλικές), αλλά με ελάχιστα πνευματικά οφέλη.
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ένας τέλειος τρόπος προσέγγισης της αυτοβελτίωσης, υπάρχει μόνο η επιλογή, η αίσθηση της ελευθερίας του «επιλέγειν», και μια εναλλακτική διέξοδος από την παρηκμασμένη πραγματικότητα.
Ο άνθρωπος που είναι βαθιά γειωμένος στην γη, και στην πραγματικότητα αλλά με μοναδικές ευκαιρίες να ταξιδεύει σε άλλες σφαίρες συνειδητότητας είναι αληθινά ευλογημένος. Έχει καταφέρει να διεισδύσει σε μια ζοφερή πραγματικότητα αναπτύσσοντας βαθιές ρίζες, αλλά το μυαλό του και η συνειδητότητα του επικοινωνούν με δονήσεις και κόσμους  έξω από το «Ματριξιακό  γίγνεσαι».
Αυτός ο τρόπος προσέγγισης πάντα αποφέρει ανεκτίμητους θησαυρούς.


3.Σύμπαν και Άνθρωπος, δυο έννοιες που ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται σε αλληλοσυμπληρωματική συζυγία, συχνά, συγκρούονται. Ποιο είναι το βαθύτερο αίτιο αυτής της σύγκρουσης, ποια είναι η αιτία της χωριστικότητας, που έχει φωλιάσει, στην ψυχή και στην καρδιά του ανθρώπου;

Νομίζω ότι η χωριστικότητα δεν είναι ανθρώπινο αμάρτημα μόνο. Όπως μου είχε πει ένας φίλος ποιητής από το εξωτερικό, εφόσον δεν ενώνονται οι Άγγελοι στον ουρανό, πως περιμένουμε να έχουμε ενότητα στο ανθρώπινο είδος;
Δεν είναι υπαιτιότητα μόνο των ανθρώπων η χωριστικότητα και η σύγκρουση με το Σύμπαν. Οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν ως χαρισματικά όντα, με την ελεύθερη βούληση ως το μεγαλύτερο, ένα χάρισμα που οι μόνο οι άνθρωποι διαθέτουν, ούτε καν οι άγγελοι.
Όταν το ανθρώπινο είδος μεταλλάχθηκε σε ένα ον της 3ης διάστασης , η επικοινωνία με οντότητες ανώτερων δονήσεων έγινε μάταιη και δυσπρόσιτη.
Είναι δύσκολο για τις δυο πλευρές να βρεθούν σε αλληλοσυμπληρωματική συζυγία, γιατί και οι δυο πλευρές δεν μπορούν να κατανοήσουν ορισμένα «φαινόμενα».
Ο άνθρωπος νιώθει αποκομμένος και μόνος από την Συμπαντική Διάνοια, την Πηγή , και την Συμπαντική Μήτρα, ενώ οι Ανώτερες Οντότητες αδυνατούν να κατανοήσουν τι σημαίνει πόνος, θλίψη, φόβος  και όλα τα συναφή συναισθήματα.
Γι αυτό υπάρχουν οι Άγγελοι και οι Πνευματικοί Οδηγοί που μας καθοδηγούν σε όλη την πορεία της ενσάρκωσης μας.


4. Τι σημαίνει για εσάς μεταφυσική; Είναι απλά ένας όρος για να περιγράψει οτιδήποτε ξεπερνά τα όρια της λογικής ή είναι κάτι πιο βαθύ;

Ο όρος μεταφυσική δημιουργήθηκε για να ερμηνεύσει ότι δεν μπορεί η ίδια η φυσική. Μετα-φυσική= ότι δεν ερμηνεύεται    με τους Νόμους που ήδη γνωρίζει η επιστημονική κοινότητα.
Οτιδήποτε υπάρχει πέρα από τις πέντε αισθήσεις, και γίνεται ορατό μέσω της έκτης αίσθησης.
Όμως υπάρχουν Νόμοι που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί και η γνώση είναι κρυμμένη ή συγκεκαλυμμένη από τα μάτια των πολλών.
Υπάρχει γνώση και η περίοδος που διανύουμε είναι η ιδανική για νέες αποκαλύψεις .
Η δίψα για γνώση που για εμένα είναι αστείρευτη με οδηγεί σε βάθη μεγαλύτερα και σε επίπεδα αναζήτησης που σίγουρα ξεπερνούν τα όρια της λογικής.


5.   Σήμερα ο δυτικός πολιτισμός βιώνει μία, ίσως, από τις μεγαλύτερες κρίσεις της μετα -μεσαιωνικής ιστορίας του. Αυτή η κρίση, κατά παραδοχή πολλών προσωπικοτήτων του διεθνούς ακαδημαϊκού και πνευματικού στερεώματος, δεν είναι απλά άλλη μια οικονομική κρίση, αλλά μια κρίση αξιών. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα αίτια αυτής της δύσκολης κατάστασης; Οι πνευματικές επιστήμες του εσωτερισμού ή της αυτό-βελτίωσης, έχουν αν προτείνουν λύσεις για όλα αυτά τα θέματα; Και αν ναι ποιες είναι αυτές;

Η  κρίση του Δυτικού Πολιτισμού είναι κάτι παραπάνω από μια απλή κρίση, και δεν είναι μόνο του Δυτικού Πολιτισμού. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που δημιουργούν εντάσεις, πολέμους, άνθρωποι που δεν διστάζουν να κακοποιήσουν, να βλάψουν άλλους ανθρώπους, το ζωικό βασίλειο, μολύνουν το περιβάλλον και γενικά έχουν μια χαμηλών δονήσεων συμπεριφορά και αντίληψη, αυτό είναι ένα λάθος συνολικά της Ανθρωπότητας.
Βρισκόμαστε στο τέλος των εποχών και οι άνθρωποι βαδίζουν σε ένα κρίσιμο σημείο για το εξελεγκτικό μονοπάτι τους. Είτε θα ανέβουν δονητικά σε υψηλότερα επίπεδα είτε θα πέσουν στην άβυσσο της ψυχής χωρίς ευκαιρία επιστροφής.



6. Πρόσφατα, όπως είδαμε, εκδώσατε άλλο ένα βιβλίο με τίτλο «Συμπαντικά Ειδύλλια». Θα θέλατε να μας πείτε τι ακριβώς περιλαμβάνει και με ποιο σκοπό, αν υπάρχει, το γράψατε; Τι θα βρει ο αναγνώστης μέσα σε αυτό;

Το βιβλίο απαρτίζεται από 7 ιστορίες και ποιήματα Συμπαντικής Αγάπης και Φωτός. Είναι φαινομενικά ένα βιβλίο φαντασίας, αλλά αποτελείται από βιωματικές ιστορίες που έζησα είτε μέσα σε όνειρα, είτε μέσω ενοράσεων και οραμάτων.
Μέσα σε κάθε ιστορία και ποίημα κρύβεται η Αγάπη στις διάφορες μορφές που βιώνουμε ως άνθρωποι, η επιθυμία μας για την επανένωση με την αρχική μας πηγή, τα Συμπαντικά όντα που μας καθοδηγούν και προστατεύουν, την ιδανική μορφή του Κοσμικού Πολιτισμού και των διαπλανητικών μας σχέσεων.
Μέσα στο συγκεκριμένο βιβλίο δίνω εμφάνιση σε κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν, ότι είμαστε πολυδιάστατα όντα και έχουμε την ικανότητα να ταξιδεύουμε μέσα από εναλλακτικές πραγματικότητες, από τις οποίες αντλούμε την πολυπόθητη γνώση και μια Συμπαντική Διασύνδεση που μας απελευθερώνει από τα γήινα δεσμά.
Για εμένα προσωπικά είναι ένα μεγάλο άλμα πίστης προς στο άγνωστο, και μια θαρραλέα προσέγγιση μιας εναλλακτικής πραγματικότητας, όταν η κοινωνίας μας δεν είναι έτοιμη να αποδεχτεί το άγνωστο και να αγκαλιάσει την διαφορετικότητα.


7. Υπάρχουν μορφές του πνευματικού μονοπατιού, οι οποίες σας έχουν εμπνεύσει στο έργο σας;

Με έχουν εμπνεύσει πολλές και διαφορετικές μορφές του πνευματικού μονοπατιού, τόσο παλιές όσο και νέες, όπως ο Γκάντι, Κρισναμούρτι, Άλις Μπέιλη, Γκενόν, Ορεμπίντο, παραμυθάδες όπως ο Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν και οι Αδελφοί Γκρίμ, ο Ιούλιος Βερν, από τους σύγχρονους ο Πάμπλο Κοέλο και η Τζούλια Κάμερον, αλλά και Έλληνες ποιητές/συγγραφείς, όπως ο Καβάφης,  Καζαντζάκης, Λουντέμης, Μυριβήλης και  Πηνελόπη Δέλτα  .
Για εμένα μορφές της πνευματικότητας είναι  ακόμη και όλοι όσοι ασχολούνται με τα σύγχρονα Μέσα Ενημέρωσης, όσοι γράφουν τις απίστευτες ιστορίες, και σενάρια για  υπέροχες ταινίες και σειρές που βλέπουμε σήμερα, αλλά και όλοι όσοι μεταφέρουν στην μικρή και στην μεγάλη οθόνη αυτά τα σύγχρονα έργα τέχνης.


8. Ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην αναζήτηση του εσωτερικού του εαυτού και του θείου κόσμου, μπορεί παράλληλα να ασχολείται με τον κόσμο, με τα κοινά ή  και την πολιτική ακόμα; Μπορεί, με λίγα λόγια ένας πολίτης της πνευματική πολιτείας  να είναι παράλληλα  και πολίτης του κόσμου;

Αν κρίνω από τον εαυτό μου μάλλον ένας άνθρωπος μπορεί να τα καταφέρει σε πολλούς τομείς, και να τα καταφέρει υπέροχα.
Πάνω από όλα να καταφέρει να εξισορροπήσει ανάμεσα σε δυο κόσμους χωρίς να έχει καμία υποστήριξη συναισθηματική και όχι μόνο από τους συνανθρώπους του.
Είμαι εργαζόμενη μητέρα , συγγραφέας, ποιήτρια, θεραπεύτρια, λάτρης της γνώσης και της τεχνολογίας, αλλά και εξερευνήτρια της φύσης την οποία επίσης λατρεύω.
Πάντα βρίσκω χρόνο για να βοηθήσω όσους μου ζητούν την βοήθεια μου και τις συμβουλές μου και χωρίς ποτέ να ζητώ ανταλλάγματα.
Νομίζω ότι η θέση του σύγχρονου αναζητητή ή Εργάτη του Φωτός είναι μέσα στην ίδια την κοινωνία μας και όχι σε κάποιο απομονωμένο κελί, γιατί η σύγχρονη εποχή αναζητά πολεμιστές του φωτός και όχι ανθρώπους που κρύβονται από τα μάτια των πολλών.


9. Στον δρόμος προς την αυτογνωσία υπάρχει ιερό και βέβηλο, σκοτάδι και φως;  Επίσης υπάρχουν παγίδες που λυμαίνονται την ύπαρξη του πνευματικού ταξιδιώτη;

Στον δρόμο προς την αυτογνωσία υπάρχουν και τα δυο και το φως και το σκοτάδι. Ουσιαστικά για να βαδίσεις προς το φως είναι απαραίτητο να περάσεις από το σκοτάδι πρώτα.
Τι είναι τελικά το σκοτάδι ; Η έλλειψη φωτός. Για να λάμψει το φως πρέπει να υπάρχει και το σκοτάδι.
Είναι δύσκολο να το πιστέψει ένας άνθρωπος, αλλά το σκοτάδι είναι ο μεγαλύτερος μας δάσκαλος, όπως και η κάθε δυσκολία, εμπόδιο είναι προκλήσεις για εμάς για εξέλιξη.
Πιστεύω πως η μεγαλύτερη παγίδα είναι να πιστέψεις πως είσαι παντογνώστης , πως έγινες μονομιάς δάσκαλος, ενώ η αλήθεια είναι πως είσαι πάντα μαθητής.
Επίσης να πέσεις στην παγίδα πως είσαι υπεράνω όλων, να πάψεις να είσαι απλός και ταπεινός και να σταματήσεις να νιώθεις ευγνωμοσύνη για όλα τα καλά που έρχονται στην ζωή σου κάθε στιγμή.




10. Στην, ως τώρα, πορεία σας υπήρξαν γεγονότα που σημάδεψαν, αρνητικά η θετικά, την ψυχή σας;

Στην μέχρι τώρα πορεία μου υπήρχαν περίσσια αρνητικά γεγονότα, και λιγότερα θετικά, αλλά εξίσου μεγάλης δυναμικής ώστε να με βοηθήσουν να αντλήσω την δύναμη και το κουράγιο να προχωρήσω.
Όπως αναφέρω στην εισαγωγή του βιβλίου μου ποίησης «Συμπαντικό  Φως», μια Δύναμη μας βοηθάει να σηκωθούμε, ξεσκονίζει την σκόνη από πάνω μας και μας βοηθάει να προχωρήσουμε.
Πάντα υπάρχει μια Δύναμη από τα παρασκήνια που βοηθάει, αλλιώς δεν θα ήταν δυνατόν για ένα Εργάτη του Φωτός να προχωρήσει μέσα από τα αμέτρητα εμπόδια που θέτει η κοινωνία μας.
Ένα από τα θετικά γεγονότα που με σημάδεψε είναι η έκδοση του βιβλίου Συμπαντικό Φως στο εξωτερικό (Αγγλία) ως Cosmic Light, που πραγματοποιήθηκε με μαγικό τρόπο το 2010.Το αναφέρω ως θετικό γεγονός, γιατί ενώ η έκδοση των βιβλίων μου στην Ελλάδα ήταν άπιαστο όνειρο, ο δρόμος προς το εξωτερικό άνοιξε μονομιάς σαν μια πόρτα από το πουθενά προς την επιτυχία.
Ανάμεσα στα αρνητικά γεγονότα θα μπορούσα να αναφέρω τις άπειρες φορές που ενώ πρόσφερα βοήθεια, συμπαράσταση και γνώση στους συμπατριώτες μας, η απάντηση τους ήταν κάτι παραπάνω από αχαριστία, κοινώς αγνωμοσύνη.



11.Τι είναι η Inner Light Academy; Σε ποιους απευθύνεται;

Το Academy of Inner Light είναι μια κοινότητα (προς το παρόν διαδικτυακή) που σκοπός της είναι να ενθυμίσει την σύνδεση μας με το εσώτερο φως, την Θεϊκή Σπίθα που υπάρχει μας , και μας ενώνει με την Κοσμική Διάνοια, την Πηγή της Ζωής.
Το Εσώτερο Φως είναι το κύτταρο το οποίο περιλαμβάνει όλη την Ουσία της ζωής, την Άνευ όρων Αγάπη και το Φως.
Πως μπορεί κάποιος να γνωρίσει τον Αληθινό Εαυτό του, να συνδεθεί με την Πηγή της Ζωής, τον  Ανώτερο Εαυτό του και τις Κοσμικές Οντότητες;
Φυσικά ταξιδεύοντας προς τα μέσα. Όλη η ζωή μας είναι ένα ταξίδι, ένα ταξίδι προς το Φως και την Αγάπη.
Τα πάντα υπάρχουν μέσα μας στο πιο μικρό μας κύτταρο χαρτογραφείται ολόκληρο το Σύμπαν.
Δεν είναι συγκλονιστικό;


12.Θα μας αποκαλύψετε τα άμεσα σχέδιά σας για το μέλλον; Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα σας;

Θεωρώ ως μεγάλη ευλογία να μπορεί να ταξιδεύει κανείς μέσα στην ροή της ζωής, αλλά ταυτόχρονα να ταξιδεύει μέσα στον Άνευ όρων Συμπαντικό Ποταμό της Έλλογης Αγάπης.
Θα χαιρόμουν αν κατάφερνα να έλξω μαζί μου και άλλους ανθρώπους, να ξυπνήσω μέσα τους την ορμή για γνώση, να δώσω την ζωή μου ως παράδειγμα για να αφυπνιστούν ολοένα περισσότεροι άνθρωποι.
Πολλά από τα όνειρα που έκανα πριν από χρόνια έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με αριστουργηματικό τρόπο.
Ένα μεγάλο όνειρο μου είναι να δω τα έργα μου να γίνονται ταινίες στην μεγάλη οθόνη, και να μπορέσω να στείλω τα φωτεινά μηνύματα μου σε ένα μεγαλύτερο κοινό. 
Σίγουρα το παρόν μας επιφυλάσσει πολλά όμορφα γεγονότα.
Προς το παρόν ευελπιστώ να δω τον εαυτό μου να δίνει διαλέξεις και να μεταφέρει τα μηνύματα σε όσους προτίθεται να δουν με τα μάτια της καρδιάς, και λιγότερο της λογικής.


13.   Τέλος, ελπίζοντας να μην σας κουράσαμε, θα θέλατε να μοιραστείτε με μένα και τους αναγνώστες, μια παρότρυνση; Μια συμβουλή για τις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε;

Μια συμβουλή μου είναι να δουν τον κόσμο με τα μάτια ενός μικρού παιδιού, με τα μάτια της αθωότητας, διατηρώντας άσβεστη την επιθυμία να   γνωρίσουν, μάθουν, ζήσουν μέσα στην αλήθεια και το Φως.
Για να το καταφέρεις αυτό οφείλεις να κοιτάξεις πέρα από την ψευδή πραγματικότητα, να προχωρήσεις εκεί που σε σπρώχνει η καρδιά σου, και να μην φοβηθείς να ακολουθήσεις τις εσωτερικές φωνές σου.
Πάνω από όλα να πιστέψεις ότι είσαι ένα πολυδιάστατο όν με άπειρες ευκαιρίες για ανέλιξη.
Ένα αγαπημένο πλάσμα του Πρωταρχικού Δημιουργού μας.
Τέλος θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που κάνατε να μου ζητήσετε να απαντήσω σε μια σειρά από βαθυστόχαστες ερωτήσεις που μου δίνουν -ειλικρινά για πρώτη φορά- την ευκαιρία να μιλήσω για το έργο και τις προσδοκίες μου, έτσι ώστε να συμβάλλω στην πνευματική ανάπτυξη και αφύπνιση της κοινωνίας μας.


Σας ευχαριστούμε και πάλι για το χρόνο σας και για τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση.



Παναγιώτης Δ. Κάρδαρης




ALL BOOKS/ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ



 TTHE ANGELS PLANET


Support independent publishing: Buy this e-book on Lulu. 


 ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΦΩΣ



Support independent publishing: Buy this e-book on Lulu.



COSMIC LIGHT





ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ ΕΙΔΥΛΛΙΑ




ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ



Support independent publishing: Buy this e-book on Lulu.

No comments:

Copyright by

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!
A Journey along the Pathway to Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...