Sunday, March 13, 2016

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ, ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ - © ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΩΣΤΑΚΗ


Ομολογώ ότι μέχρι σήμερα δεν είχα παρακολουθήσει  το κανάλι της Πειραϊκής Εκκλησίας.
Παρακολουθώντας κάποιο απο τα βίντεο που έχουν ήδη αναρτηθεί στο  Youtube, διαπιστώνω ότι όσα έλεγα περί ηθικής και οικονομικής κρίσης, με την πρώτη να προηγείται,  και την δεύτερη να ακολουθεί είναι αληθινά.
Μόνο που τα έλεγα χρόνια πριν, πάρα πολλά χρόνια πριν, και φυσικά στοχοποιήθηκα και εν τέλει απομονώθηκα από το σύνολο των ανθρώπων.
Η αλήθεια είναι πως πρώτα εκπέσαμε ηθικά και μετά οικονομικά.
Είναι λυπηρό να βλέπεις εκείνους που δεν δίστασαν να γλύψουν, να ρουφιανέψουν, να παζαρέψουν για μια θεσούλα, για ενα επίδομα, πατώντας επί πτωμάτων να συνεχίζουν σήμερα να προδίδουν τις αξίες μας.Το πράττουν μέχρι τελευταίας πνοής αρνούμενοι να αλλάξουν ή να μετανοιώσουν.
Αυτοί που έχουν διαβρωθεί δύσκολα θα αλλάξουν.Πιθανότερο να γίνουν ακόμη χειρότεροι και να μισήσουν σφοδρά όσους επιλέγουν τον δύσκολο δρόμο, εκείνους που δεν έχασαν την πίστη τους και τις αξίες τους.Και ακόμη χειρότερα θα ζηλέψουν και ακόμη χειρότερα να φθονήσουν  αυτούς τους άξιους ανθρώπους, γιατί δεν θα μπορέσουν εις γνώσει τους, και κατά επιλογή τους να είναι οι ίδιοι πιστοί και άξιοι.
Το χειρότερο ;Αυτοί οι τύποι έχουν και ένθερμο κοινό, υποστηριχτές που θα φροντίσουν να τους επαινέσουν και να τους επιβραβεύσουν για τις ιδιοτελείς πράξεις τους.
Το κάνουν από έλλειψη γνώσης ή συνείδησης; Η μήπως η ταυτόχρονη  έλλειψη και των δυο είναι που στοιχειώνει το πνεύμα τους;
Οι περισσότεροι παραμένουν κενά κελύφη για αλλότριες δυνάμεις ή όπως έλεγε ο Βιλχελμ Ραιχ "οργανικές πύλες".
Κελύφη που γίνονται υποχείρια τρίτων και αντικείμενα εκμετάλλευσης.
Έχουμε απομείνει λίγοι που φροντίζουμε να συντηρήσουμε το πνεύμα μας και να αφυπνίσουμε τους υπόλοιπους δεχόμενοι απίστευτες επιθέσεις και πόλεμο καθημερινό από τους συνανθρώπους μας.
Αυτούς τους συνανθρώπους μας ακόμη και σήμερα προσπαθούμε να βοηθήσουμε στέλνοντας τους αγάπη και φως αντί για μίσος.
Προφανώς οι δονήσεις της αγάπης, της προσφοράς είναι υπερβολικά ισχυρές για να τους αφυπνίσουν, και αντί για αφύπνιση προκαλούν φόβο και ενίοτε έχθρα.
Δυστυχώς όμως όλοι αυτοί που τους έδωσα το χέρι μου και τους βοήθησα και δάγκωσαν το χέρι της προσφοράς έχουν ήδη υπογράψει αμετάκλητα το χαρτί της αυτο-διάλυσης.
Όπως είπε ένας φίλος μου αυτοί όλοι "είναι όλοι τιμωρημένοι ήδη αλλά δεν το έχουν καταλάβει".
Αν δεν τα βίωνα καθημερινά δεν θα τα έλεγα.Αλλά η πραγματικότητα που ζούμε είναι και ο μέγας δάσκαλος και πηγή έμπνευσης μου.
Εκείνοι που με κυνηγούν και με δυσφημούν είναι και οι μεγαλύτερες πηγές έμπνευσης μου,γιατί μέσα από εκείνους έμαθα να είμαι αυτό που δεν είναι εκείνοι.Έμαθα να είμαι ο εαυτός μου.



Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ :http://endlesslifejourney.blogspot.gr/2015/05/blog-post_27.html



ΒΙΒΛΙΑ


*ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΦΩΣ


Support independent publishing: Buy this e-book on Lulu.


*ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ


Support independent publishing: Buy this e-book on Lulu.

No comments:

Copyright by

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!

DREAM JOURNAL >>> CLICK ON THE IMAGE TO PURCHASE NOW!
A Journey along the Pathway to Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...